Un Su-35 a interceptat o aeronavă a SUA. Americanii denunță acțiuni 'iresponsabile'

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O aeronavă Su-35 a Federației Ruse a interceptat un avion militar al US Army.

Potrivit Navy Times, publicația oficială a US Navy, un avion de patrulare maritimă P-8A Poseidon a fost interceptat în cursul zilei de ieri de către un avion Su-35 al Federației Ruse.

Incidentul a avut loc deasupra Mării Mediterane.

Aeronava P-8A Poseidon efectua un zbor în spațiul aerian internațional, moment în care a fost interceptată de un Su-35, anunță oficialii US Navy.

 

SUA acuză acțiuni „iresponsabile” a echipajului Su-35

 

Marina americană a anunțat că avionul rus s-a apropiat la 25 de metri de aeronava militară și a efectuat o manevră prin care a trecut prin fața avionului de patrulare maritimă.

US Navy denunță acțiunea „iresponsabilă” a avionului Su-35 aflat sub comanda Federației Ruse, precizând că manevra avionului rus „a pus în pericol echipajul american”.

Americanii cer rușilor să respecte standardele internaționale pentru siguranța zborului precum și acordul din 1972 pentru prevenirea incidentelor în și peste marea liberă. Acordul din 1972 a fost semnat de SUA și URSS și subliniază că ambele părți se angajează pentru siguranța navigației și siguranța zborului peste apele internaționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel