Rusia continuă militarizarea Insulelor Kurile în pofida poziției Japoniei. Un complex de rachete de coastă Bastion a fost desfășurat pe Insula Paramushir

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 05.12.2022, că un complex de rachete de coastă Bastion al Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a fost desfășurat și a intrat în serviciul de luptă în partea de nord a arhipelagului Kurilelor, pe Insula Paramushir.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, preluat de cotidianul Izvestia, tehnica, personalul și mijloacele materiale au fost deplasate pe insulă cu ajutorul navelor mari de desant ale FROP.

Sistemele Bastion, dotate cu rachete cu o rază de până la 500 kilometri, au fost desfăşurate pe insula Paramuşir, a precizat ministerul rus.

“Anterior, o tabără militară autonomă a fost instalată pe insulă de către unitățile de asigurare tehnico-materială ale flotei, fiind create toate condițiile pentru serviciul trupelor pe tot parcursul anului, de cazare, recreere și hrană pentru personal”, se arată în comunicatul ministerului. 

În plus, au fost instalate echipamente pentru posturile tehnice de exploatare și întreținere a echipamentelor, au fost amenajate spații de depozitare pentru echipamente și resurse materiale, iar intrările în pozițiile de start au fost dotate în mod corespunzător.

Comentariul autorului: Japonia revendică patru dintre Insulele Kurile de Sud, respectiv Iturup, Kunashir, Shikotan și Habomai, invocând Tratatul privind comerțul și frontierele din 1855.

Moscova afirmă, în schimb, că Insulele Kurile de Sud au devenit parte a URSS în urma celui de-al Doilea Război Mondial, iar suveranitatea Rusiei asupra acestora este fără echivoc și are acoperire legală internațională. 

La începutul lunii decembrie 2021, un complex de rachete de coastă de tip Bastion a fost dislocat și pe Insula Matua din Arhipelagul Insulelor Kurile.  

După cum au anunțat atunci reprezentanții FROP, “pe insula îndepărtată din zona centrală a Arhipelagului Insulelor Kurile, militarii ruși vor supraveghea 24 de ore din 24 zona de apă și strâmtorile adiacente”.

Anterior, militarii ruși au informat despre amenajarea pe Insula Matua a unui aerodrom, pe care pot să aterizeze avioanele ușoare ale Aviației Militare de Transport. De asemenea, potrivit acestora, există anumite planuri și pentru construirea în zonă a unui punct de dislocare pentru navele rusești.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel