Rusia continuă întărirea apărării antiaeriene în zona Mării Negre. Un sistem de rachete S-350 va fi livrat trupelor Regiunii Militare Sud

Ionel Copcea |
Data publicării:
S-350 Vityaz, sursă foto: YouTube Armies Power
S-350 Vityaz, sursă foto: YouTube Armies Power

Comandantul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană din cadrul Regiunii Militare Sud, Nikolai Gostev, a declarat, pe 12.08.2021, în cadrul unui interviu acordat gazetei Buletinul militar din sudul Rusiei, că, în perioada următoare, un nou sistem de rachete antiaeriene S-350 Vityaz va fi livrat unui regiment al armatei.

“În perioada următoare, în dotarea unui regiment de rachete antiaeriene va fi introdus un nou sistem de tip S-350 Vityaz. Echipajele de luptă deja desfășoară pregătirea pentru exploatarea acestuia”, a precizat Gostev, potrivit portalului Militarynews.ru.

În luna mai 2021, s-a anunțat sosirea primului sistem de acest tip la trupele Regiunii Militare Sud.

Sistemul de rachete antiaeriene S-350 Vityaz a fost dezvoltat de concernul aerocosmic Almaz-Antey și este un sistem mobil, multicanal, cu rază medie de acțiune. Acesta este destinat pentru apărarea obiectivelor de stat, industriale și militare, precum și a grupărilor de trupe împotriva mijloacelor moderne și de perspectivă de atac aerian. Sistemul este capabil să distrugă ținte aeriene la o distanță de peste 120 de kilometric și o altitudine de aproximativ 30 de kilometri. Timpul pentru trecerea sistemului din marș în poziție de luptă nu depășește cinci minute.

În luna ianuarie a acestui an, Ministerul rus al Apărării a anunțat că primul regiment de rachete antiaeriene va fi reînzestrat cu noile complexe S-350 în cursul anului 2021. Anterior, complexe de acest tip au fost furnizate Centrului de instrucție din Regiunea Leningrad, pentru pregătirea specialiștilor.

 

Particularitatea S-350 constă în mobilitatea sistemelor. Noutatea e reprezentată de noile rachete

 

Comentariul autorului: Primul divizion de rachete antiaeriene S-350 a fost livrat Regimentului 1721 Rachete Antiaeriene - Soci din cadrul Diviziei 51 Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don.

Probabil, în perioada următoare, încă un divizion de rachete antiaeriene de acest tip va fi introdus în dotarea aceluiași regiment.

În compunerea unui divizion S-350 intră 12 instalații de lansare, cu 12 rachete fiecare. Adică, numărul de rachete ce pot fi lansate la o salvă este de 144 de unități. Radarul complexului permite descoperirea țintelor la o distanță de până la 250 de kilometri și escortarea simultană a câtorva zeci dintre acestea.

Particularitatea complexelor Vityaz constă în mobilitatea crescută a acestora, datorată montării pe șasiuri cu roți. În același timp, instalațiile de lansare, radarele și punctul de conducere pot fi amplasate la distanțe de câțiva kilometri între ele. Legătura dintre acestea este asigurată prin canale sigure de comunicații. Aparatura complexelor poate fi interconenctată cu cea a unităților dotate cu S-400 și Pantsir.

Noutatea principală a complexelor Vityaz este reprezentată însă de noile rachete întrebuințate. În completul de luptă al acestora se află mai multe tipuri de muniții, inclusiv racheta 9M96E2, cu cap activ de autodirijare. După lansare, racheta descoperă ținta în mod independent și se îndreaptă către aceasta fără ajutorul radarului. Acest fapt permite lovirea simultană a mai multor obiective, precum și distrugerea rachetelor de croazieră dincolo de bătaia radio.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel