Rusia ar putea disloca bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 în Siria. Imaginile prin satelit arată lucrări de infrastructură

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Federația Rusă ar putea disloca în Siria bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3. Acest lucru ar putea să se întâmple în următorul an.

Potrivit informațiilor furnizate de presa militară din Rusia, există de ceva timp zvonuri conformă cărora la baza aeriană rusă din Khmeimim, Siria, Moscova ar putea să trimită bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.

Portalul Avia.pro precizează că zvonurile sunt alimentate de imagini prin satelit cu lucrări la infrastructura bazei militare ruse din Siria. Se poate observa că pe lângă consolidarea pistelor bazei aeriene, rușii lucrează la extinderea lor cu cel puțin 8 metri.

Sursa citată precizează că experții consideră că lățimea totală a bazei va fi mărită la 52 sau 54 de metri, ceea ce este suficient pentru a fi dislocate bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3.

1. Foto: Imag... (khmeimim-prelungire-pista_71955100.jpg)

Foto: Imagini din satelit cu lucrările de infrastructură de la baza aeriană rusă Khmeimim din Siria, sursă: Avia.pro

 

De precizat că nu există informații oficiale din partea Ministerului Apărării al Federației Rusei, cu privire la această desfășurare a bombardierelor în Siria.

Amintim că, recent, presa din Rusia, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, anunța că un bombardier modernizat cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3M a efectuat mai multe lansări-test cu noile rachete de croazieră H-32.

Racheta de croazieră H-32 a fost dezvoltată pentru înlocuirea rachetei H-22, a cărei platformă purtătoare este bombardierul Tu-22M3.

Avionul Tu-22M3M este versiunea profund modernizată a bombardierului cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.

În ceea ce privește baza aeriană rusă de la Khmeimim, până la o posibilă desfășurare a bombardierelor Tu-22M3 în Siria, de precizat că, așa cum anunța DefenseRomania încă de la mijlocul lunii ianuarie, șase avioane de vânătoare MiG-29, a căror afiliere este necunoscută, au fost observate la baza aeriană respectivă.

CITEȘTE ȘI: Bombardiere rusești Tu-22M3, zboruri de antrenament deasupra Mării Negre (Video)

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel