Bombardiere rusești Tu-22M3, zboruri de antrenament deasupra Mării Negre (Video)

Cristian Soare / 20 mai 2020 / 16:23
 Bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune de Tu-22M3. Sursa Foto: Ministerul rus al Apararii
Bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune de Tu-22M3. Sursa Foto: Ministerul rus al Apararii

Două bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune de Tu-22M3, aparținând Forțelor Aeriene Ruse, au efectuat, în cursul zilei de ieri, un zbor de antrenament deasupra apelor neutre din Marea Neagră, precizează Ministerul rus al Apărării.

,,Pe 19 mai 2020, două bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 ale Forțelor Aeriene au efectuat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre. În timpul zborului, echipajele bombardierelor cu rază lungă de acțiune au parcurs aproximativ 4.500 de kilometri și s-au aflat în aer timp de cinci ore", se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit comunicatului, bombardierele strategice Tu-22M3 au fost escortate de avioane de vânătoare ale Forțelor Aeriene Ruse din Regiunea Militară Sud.

Ministerului rus al Apărării precizează că piloții bombardierelor strategice cu rază lungă de acțiune efectuează în mod regulat zboruri de antrenament deasupra apelor neutre din Oceanul Arctic, Oceanul Atlantic de Nord, Marea Neagră și Marea Baltică, iar toate aceste zboruri se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale pentru utilizarea spațiului aerian.

Zvezda, postul propagandistic de televiziune al Ministerului rus al Apărării, a publicat în cursul zilei de ieri un material video cu zbor planificat al celor două bombardiere strategice Tu-22M3, în spațiul aerian neutru ale Mării Negre.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy