Șase avioane de vânătoare MiG-29 au fost identificate la baza aeriană rusă din Siria

Cristian Soare |
Data publicării:

Șase avioane de vânătoare MiG-29, a căror afiliere este necunoscută, au fost observate la baza aeriană rusă Khmeimim din Siria, precizează publicaţia rusă INFOSMI.net, publicând mai multe imaginii surprinse din satelit.

În imaginile prezentate de publicaţia INFOSMI.net se pot observa mai multe avioane, şase la număr, aliniate pe pista bazei aeriene ruse Khmeimim din Siria. Conform formei și dimensiunii, experții militari ruși susțin că acestea ar fi avioane MiG-29.

Publicaţia rusă INFOSMI.net precizează că o sursă din Ministerul rus al Apărării nu a confirmat, dar nici nu a negat informațiile. Publicaţia susţine că, cel puţin la nivel declarativ, Rusia și forțele sale aerospațiale nu folosesc avioane MiG-29 pentru misiunile şi operaţiunile militare din Siria.

S-ar putea insinua că aceste avioane aparţin armatei siriene, dar problema este că doar două dintre cele șase avioane au culorile pe care le au avioanele Forţelor Aeriene Siriene.

Până în prezent, Siria nu a confirmat proprietatea asupra celor două avioane de luptă vopsite în culorile Forţelor Aeriene Siriene. Celelalte patru avioane sunt de culoare gri. Analiștii militari, citaţi de INFOSMI.net, spun că forțele susținute de Rusia ar fi putut folosi aceste patru avioane în operațiuni militare în Libia, desfăşurate cu mai multe luni în urmă.

Oficial, Forţele Armate Ruse nu a fost prezente în timpul confruntărilor militare din Libia, dar neoficial, compania militară privată rus (PMC) Wagner Group a fost şi este folosită pentru a acordat sprijin forţelor mareşalului Khalifa Haftar - care desfăşoară atacuri şi operaţiuni insurgente împotriva Guvernului Libian de Uniune Naţională (GNA).

Amintim că, pe 26 şi 27 aprilie 2019, Centrul de Comandă american în Africa (AFRICOM), într-o serie de mesaje pe Twitter, a prezentat mai multe dovezi care atestau ca cel puțin 14 avioane de luptă – avioane de luptă Mig-29 Fulcrum și avioanele de luptă Sukhoi Su-24 Fencer – au fost aduse în Libia pentru a-i susţine pe mercenarii ruşi care luptă de partea forţelor mareşalului Khalifa Haftar.

Avioane de vânătoare ruseşti de a patra generaţie "au sosit în Libia de la o bază aeriană rusească (Khmeimim) după ce au tranzitat Siria, unde credem că ele au fost revopsite pentru a disimula originea lor rusească", a indicat comandamentul african al armatei americane, pe 26 mai 2019.

Pentagonul a prezentat, la jumătatea lunii iunie, noi dovezi despre desfăşurarea de către Rusia a unor avioane de luptă de tip MIG şi Sukhoi, într-o bază militară aeriană din Libia a forţelor Armatei Naționale Libiene (LNA), aflate sub conducerea mareșalului Khalifa Haftar, care lupta împotriva Guvernului Libian de Uniune Naţională (GNA), recunoscut de ONU, cu sediul în capitala Tripoli.

Citeşte şi: Două avioane ruseşti MiG-29 s-au prăbuşit în Libia

 

Cel mai probabil, două dintre cele şase avioane de luptă sunt pentru armata lui Bashar al-Assad

 

Potrivit Bulgarian Military, agenția de propagandă Avia.pro din Rusia a raportat pe 4 ianuarie că Armata Arabă Siriană a primit noi avioane ruseşti MiG-29. Cu toate acestea, jurnaliștii ruși nu cunosc şi nici nu au oferit detalii amănunţite cu privire la ce constă modernizarea armatei siriene. În ultimele luni, Siria a primit un număr semnificativ de avioane ruși MiG-29 și două bombardieri strategici Su-24.

Anul trecut, în luna mai, armata lui Bashar al-Assad a primit șase avioane MiG-29 modernizate. În luna iunie a aceluiaşi an, Rusia a livrat al doilea lot de avioane MiG-29 modernizate. De precizat că toate aceste avioane aparţineau deja Forţelor Aeriene Siriene, dar au fost transferate în Rusia pentru a fi reparate şi modernizate, ele ne făcând parte dintr-un contract militar de vânzare-cumpărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel