Rusia ar fi intrat în posesia unei rachete avansate a sistemului antirachetă israelian David's Sling

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O rachetă interceptoare a sistemului antirachetă israelian ''Praştia lui David'' (David's Sling), care a căzut pe teritoriul Siriei după o lansare nereușită, ar fi ajuns în posesia militarilor ruși dislocaţi la baza aeriană Khmeimim, informează Times of Israel.

Din informațiile obținute de presa israeliană, se pare că proiectul face parte din sistemul antirachetă ''Praştia lui David'' (David's Sling), cunoscut anterior și sub numele de Bagheta Magică.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au utilizat pentru prima dată, în iulie 2018, două rachete interceptoare ale sistemului David's Sling pentru a doborî mai multe rachete trase de pe teritoriul Sirie care aveau ca ţintă Israelul. Rachetele trase de pe teritoriul Siriei, ne fiind foarte performante, nu au reuşit să intre în spaţiul aerian israelian.

Interceptorii israelieni nu au lovit rachetele siriene: unul dintre interceptori a fost auto-detonat de forța aeriană israeliană, iar al doilea a căzut pe teritoriul Siriei.

Racheta israeliană a fost recuperată de soldații sirieni, care au dus-o la baza deținută de Rusia în această țară, de unde a fost transportată la Moscova.

„Acest lucru este alarmant. Dacă aș fi fost o companie precum Rafael, aș începe să devin nervos", a spus Ayan Williams, expert de la Centrul de Studii Internaționale Strategice. El a adăugat că alarmant nu este că Rusia va începe să copieze sistemul israelian pentru propriile nevoi, ci că și alte țări ar putea face acest lucru.

„Dacă Iranul va primi tehnologia, în doi ani vom vedea că are un sistem identic", a spus el.

Până în acest moment nu există o confirmare oficială a acestei informații.

David's Sling, cunoscut anterior drept ''Bagheta Magică'', este un sistem avansat de apărare împotriva rachetelor, dezvoltat în comun de Rafael și Raytheon. Este conceput pentru a intercepta avioane inamice, drone, rachete balistice tactice, rachete cu rază mică de acțiuni și rachete de croazieră.

Armata Israelului a publicat, pe 1 noiembrie, o înregistrare video cu interceptarea a șapte rachete lansate din sectorul Gaza. Conform publicaței pe Twitter, rachetele fuseseră direcționate spre zonele de frontieră ale Israelului, după care au fost stopate cu ajutorului sistemului Iron Dome.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel