Rusia acuză SUA că pregătesc dislocarea în România a unor rachete de croazieră cu bătaie mare

S.I. Catalin |
Data publicării:

Reprezentanții Statului Major General (SMG) al Forțelor Armate ale Federației Ruse consideră că SUA ar putea accelera pregătirile pentru dislocarea în România a rachetelor de croazieră cu rază lungă de acțiune, potrivit agenției de presă rusă Interfax,citată de emnmilitaryblog.com.

,,Nu poate fi exclus faptul că Pentagonul a decis să nu mai aștepte finalizarea procedurilor juridice privind încetarea valabilității Tratatului INF și să urgenteze pregătirile obiectivului din România pentru dislocarea rachetelor de croazieră cu rază mare de acțiune", a declarat reprezentantul Direcției Principale Operații din cadrul SMG al FA ruse, Andrei Sterlin, în timpul unor audieri parlamentare.

,,A atras atenția faptul că, în luna mai a acestui an, Pentagonul a informat despre începerea modernizării complexului de apărare antirachetă Aergis Ashore din România. Într-o stranie coincidență, aceste lucrări sunt sincronizate în timp cu anunțarea deciziei SUA de a se retrage din Tratatul INF", a declarat reprezentantul Direcției Principale Operații din cadrul SMG al FA ruse.

Acesta a menționat că lansatoarele MK-41 desfășurate în România au fost proiectate initial să lanseze rachete de croazieră Tomahawk, iar "transferul de pe navă pe uscat nu a afectat potențialul de atac al acestui armament".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel