Rusia a testat submarinul nuclear Belgorod, cel mai mare construit în lume (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia a testat, în ape deschise, pentru prima dată un nou submarin nuclear gigant Belgorod care este considerat a fi cel mai mare submarin construit în ultimii 30 de ani, potrivit presei de stat ruseşti. Testarea a avut loc în Marea Albă.

După ce va intra în serviciul forțelor navale ruse, nava va fi capabilă să lanseze lovituri nucleare cu şase torpile Poseidon intercontinentale. De asemenea, va acţiona ca o navă-mamă pentru submarine mai mici folosite la scufundări adânci, fiind echipat cu braţe robotizate care pot manipula sau chiar tăia cablurile vitale care se află pe fundul mării, transmite Mediafax.

Royal Navy a anunţat la începutul acestui an că va desfăşura o navă-spion specială pentru a opri astfel de submarine, care sabotează interesele Marii Britanii.

Belgorod, ale cărui specificaţii nu sunt cunoscute, este supus testelor şi urmează să fie predat statului rus spre sfârşitul acestui an.

 

Acesta urmează să servească flota din ţară, au declarat pentru presa de stat surse apropiate ministerului rus al apărării. Dar există îngrijorări în Occident că submarinul va fi dislocat în Arctica şi Atlanticul de Nord, unde Moscova şi-a sporit semnificativ activitatea în ultimii ani.

Luna trecută, Ben Wallace, secretarul apărării din Marea Britanie, a declarat că Moscova este ”ameninţarea numărul unu” a Marii Britanii şi că apele britanice au fost ”vizitate în mod regulat” de navele ruseşti.

Testarea submarinului nuclear vine la doar câteva zile după evenimentul din Marea Neagră dintre nave rusești și HMS Defender, petrecută într-o zonă pe care Rusia a revendicat-o după anexarea Crimeei, în 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel