Cel mai nou submarin al Rusiei, Belgorod va fi înarmat cu rachete nucleare Poseidon

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai recent submarin supradimensionat al Rusiei, Belgorod, e destul de controversat. Deși se știe despre el, Moscova s-a străduit să păstreze anumite detalii secrete.

Principalul secret al lui Belgorod este sistemul de arme: o nouă clasă de torpile cu vârf nuclear. Presa de stat Izvestia a anunțat pe 11 februarie că Belgorod este pregătit pentru teste cu noua armă Poseidon, o torpilă nucleară masivă care este lansată din partea din față a submarinului, transmite USNI News.

În absența fotografiilor oficiale, imaginile comerciale surprinse prin satelit au devenit o sursă primară de informații. 

Pe 10 februarie, un satelit Airbus a reușit o imagine de înaltă rezoluție a portului Severodvinsk unde submarinul Belgorod este acostat la cheu.

Imaginile arată clar două deschideri mari în arc. Fiecare deschidere are o lățime de aproximativ doi metri, aproximativ de trei ori decât diametrul pentru torpile obișnuite de calibru 533. Acest lucru se datorează faptului că rachetele Poseidon sunt mai mari decât torpile convenționale.

2. -imagine fara descriere- (submarin-belgorod-la-cheu_92809000.jpg)

Prezentată în 2015, torpila uriașă este o armă strategică echipată cu tehnologie ce ar trebui să îi permită să străpungă rețeaua americană de apărare antirachetă. Arma este concepută pentru a "distruge instalațiile economice importante ale inamicului în zonele de coastă și de a provoca daune devastatoare teritoriului țării prin crearea unor zone largi de contaminare radioactivă, făcându-le astfel inutilizabile pentru activități militare, economice sau de altă natură pentru o lungă perioadă de timp", potrivit BBC.

Rapoartele anterioare indicau faptul că Belgorod va fi înarmat cu șase rachete Poseidon. Fiind atât de mari și alimentate cu energie nucleară, acestea sunt transportate probabil în partea din față a submarinului. Conform The Moscow Times torpilele Poseidon au o încărcătură nucleară între 2-100 megatone.

Deși unele rapoarte despre Poseidon sugerează că Belgorod va efectua lansări test, acest lucru este puțin probabil. Nu este clar dacă submarinul a efectuat vreodată teste de scufundare, dar ieri agenția de presă rusă TASS a anunțat că submarinul se pregătește să navigheze pe mare pentru prima dată.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel