Rusia a testat cu succes noua rachetă de interceptare ABM, A-235 PL-19 Nudol (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aerospațiale Ruse au lansat cu succes o nouă rachetă de interceptare în cadrul sistemului de apărare antirachetă balistică (ABM) la centrul de testare Sary-Shagan din Kazahstan, a informat luni Ministerul rus al Apărării.

Generalul-maior Sergei Grabchuk, comandantul Forțelor Aerosapțiale de Apărare Antirachetă Balistică a declarat că ”noua rachetă interceptor a sistemului ABM și-a dovedit fiabilitatea iar echipele de luptă au îndeplinit cu succes sarcina, lovind o țintă falsă”, transmite TASS.

Într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda al Ministerului Apărării generalul maior Sergei Grabchuk spunea că cele mai recente rachete interceptoare vor face posibilă creșterea capacităților de luptă și îmbunătățirea caracteristicilor noului sistem ABM al Rusiei.

Noua rachetă de interceptare A-235 PL-19 Nudol dezvoltă o viteză de peste 3 km/s.

Sistemul ABM operat de Forțele Aerospațiale ale Rusiei este desemnat să protejeze spațiul aerian al țării împotriva armelor de atac, mai precizează ministerul Apărării de la Moscova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel