Rusia a prezentat o nouă variantă a vehiculului fără pilot Marker

Eduard Pascu |
Data publicării:

Fundația Rusă pentru Studii Avansate (FPI) a prezentat o versiune nouă a vehiculului fără pilot Marker (UGV), transmite Jane.

În partea din spate a platformei este rezervată echipamentelor aeriene de zbor fără pilot iar motorul și unitățile de răcire sunt amplasate în partea din față. Este echipat cu un sistem modular de viziune multispectrală și procesare de date, spun producătorii. Alte sisteme aflate în dotarea vehiculului sunt: sistem de avertizare cu laser, senzori termici, camere infraroșii zi/noapte, telemetru laser, detectare țintă, sistem de avertizare timpurie, identificare și echipament de urmărire.

În prezent alte cinci UGV sunt în dezvoltare. Două platforme vor fi echipate cu roți în loc de varianta prezentată acum care este cu șenile.

Două prototipuri ale Marker UGV au fost testate pe 9 iulie 2019. Cercetătorii spun că UGV Marker și-a demonstrat utilitatea în zonele urbane și pe terenurile accidentate. A doua etapă de teste a constat în utilizarea echipamentelor de direcționare și tragere, și a început la sfârșitul lunii iulie 2019. Se preconizează că testarea armelor va avea loc în primul trimestru al anului 2020, iar UGV va ataca ținte în „modul automat”. Se pare că se dorește echiparea acestui vehicul cu rachete ghidate antitanc și mitraliere de calibru greu. 

Vezi și: Rusia intenționează să producă roboți de luptă până în 2025

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel