Rusia a intensificat livrările de armamente către statele din Asia Centrală, pe fondul creșterii amenințărilor teroriste

Ionel Copcea |
Data publicării:

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a declarat, pe 05.08.2021, că partea rusă a crescut volumul livrărilor de armamente către statele din Asia Centrală, pentru respingerea unor eventuale amenințări teroriste.

Pentru a răspunde la agravarea situației din regiune și pentru a exersa acțiunile de respingere a amenințărilor teroriste, au fost planificate o serie de exerciții comune, atât pe teritoriul Uzbekistanului, cât și pe cel al Tadjikistanului. În același timp, au fost realizate furnizări suplimentare de arme în cadrul asistenței tehnico-militare”, a menționat Gherasimov, în timpul unei întâlniri cu omologul său din Uzbekistan, Shukhrat Khalmukhamedov.

Gherasimov a precizat, de asemenea, că “Rusia oferă asistență metodologică pentru perfecționarea Forțelor Armate ale Uzbekistanului și pregătește personal calificat pentru acestea în instituțiile rusești de învățământ militar”.

Comentariul autorului: Intensificarea zborurilor aeronavelor rusești de transport către state din Asia Centrală a fost remarcată și de utilizatorii ruși de pe Twitter. În ultimele zile, au fost înregistrate mai multe zboruri ale unor aeronave militare de transport de tip An-124 către Uzbekistan și Kârgâzstan.

Aceste transporturi au fost legate, în special, de exercițiile aflate în curs de desfășurare în regiune, cu participarea militarilor ruși.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel