Rusia a început producția în serie a roboților de luptă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia a lansat producția în serie a roboților de luptă capabili să lupte singuri, a declarat vineri ministrul rus al apărării, generalul Serghei Șoigu, cu ocazia maratonului educațional New Knowledge.

"Producția în serie a roboților de luptă a început. Ceea ce a apărut nu este pur și simplu experimental, ci roboți care sunt capabili să lupte singuri, așa cum vedeam în filmele de știință-ficțiune", a mai spus Șoigu, citat de TASS.

"Nu pot să nu menționez ce se numesc armele de mâine. Se desfășoară lucrări la scară largă în acest domeniu", a spus șeful apărării.

În 2019 a fost filmat pentru prima dată robotul de luptă ”Uran-9”, capabil să distrugă cu ușurință vehiculele blindate inamice și să doboare aeronave militare. Imaginile au fost surprinse pe frontul din Siria. 

Sistemul ”Uran-9” are în arsenalul său un tun automat de 30 mm 2A72, perfect potrivit pentru lovirea vehiculelor nearmate, ușor blindate, ținte aeriene și un set de patru anti-rachete ghidate de tanc.

Citește și: Rusia intenționează să producă roboți de luptă până în 2025

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel