Rusia a început producerea în serie a rachetelor pentru noile sisteme antiaeriene S-500 Prometheus

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sistem antiaerian S-500 Prometheus, sursă foto: Captură YouTube - Ministerul Apărării de la Moscova
Sistem antiaerian S-500 Prometheus, sursă foto: Captură YouTube - Ministerul Apărării de la Moscova

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 11.08.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că întreprinderile concernului de apărare aerocosmică Almaz-Antey au început producerea în serie a rachetelor pentru sistemele de rachete antiaeriene de perspectivă S-500 Prometheus.

În conformitate cu un contract încheiat la sfârșitul anului 2020 între Ministerul rus al Apărării și concernul Almaz-Antey, are loc producerea în serie a rachetelor, care, în anul 2022, vor intra în dotarea Forțelor Aerocosmice”, a precizat sursa.

Potrivit unei alte surse a agenției, în prezent, continuă testele de stat ale sistemului de rachete antiaeriene S-500, într-unul din poligoanele din sudul Federației Ruse. Se presupune că acestea vor fi încheiate până la sfârșitul anului 2021.

Pe 20 iulie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemul S-500 a executat trageri de luptă asupra unei ținte balistice de mare viteză, în poligonul Kapustin Yar. Testele au confirmat caracteristicile tehnico-tactice ale sistemului, care este inclus între armamentele de vârf ale Federației Ruse.

Astfel, pe 28 iunie, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că, în scurt timp, în Rusia, vor intra în serviciul de luptă noi sisteme unice de armament. Este vorba despre racheta balistică intercontinentală Sarmat, racheta hipersonică cu bazare navală Zircon, sistemele de rachete antiaeriene S-500 și alte complexe de arme. Acestea se vor adăuga la complexele de rachete hipersonice Avangard și Kinzhal, care au fost operaționalizate deja.

În prezent, sistemul S-500 nu are analog în lume. Acesta este destinat pentru distrugerea tuturor mijloacelor aeriene de atac, existente și de perspectivă, la toate altitudinile și vitezele de zbor. Pregătirea specialiștilor ruși pentru deservirea noilor sisteme a început în anul 2017.

CITEȘTE ȘI: Experții ruși pretind că invincibilitatea F-22 a apus. Noile sisteme S-500 ar trebui să fie capabile să detecteze aeronave stealth ale SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel