Rusia a desfășurat în Crimeea un exercițiu militar cu sistemele de apărare antiaeriană S-400

Ionel Copcea |
Data publicării:

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră a informat că, pe 07.09.2020, echipajele de luptă ale sistemelor de apărare antiaeriană S-400 Triumf dislocate în Crimeea au desfășurat un exercițiu privind protejarea unor obiective importante ale sectorului civil din peninsulă.

În etapa inițială a exercițiului, în punctele de dislocare permanentă, militarii au pregătit instalațiile de lansare și stațiile de radiolocație ale sistemelor de apărare antiaeriană, după care au executat marș în noile raioane de poziție. 

La sosirea în raioanele indicate, echipajele de luptă au desfășurat instalațiile de lansare, iar operatorii au asigurat orientarea topografică a sistemelor în teren.

În etapa de bază a exercițiului, personalul sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf a desfășurat algoritmi de acțiune, în urma primirii unor informații despre apropierea aviației adversarului convențional. Ulterior, militarii au îndeplinit misiuni de descoperire, identificare și distrugere a țintelor aeriene, prin executarea unor lansări electronice de rachete.

Pe parcursul exercițiului, echipajele complexelor de rachete și artilerie antiaeriană de tip Pantsir au desfășurat antrenamente de acoperire a pozițiilor sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf împotriva atacurilor cu rachete ale adversarului.

Exercițiul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al marii unități de rachete antiaeriene din Crimeea.

Comentariul autorului: Probabil antrenamentul de apărare antiaeriană desfășurat în Peninsula Crimeea face parte din exercițiul de amploare de conducere a Aviației și Apărării Antiaeriene a Regiunii Militare Sud, care a început pe 07.09.2020.

La acesta participă organe de conducere ale marilor unități și unități militare aparținând celor trei armate de arme întrunite (8, 49 și 58), Flotei din Marea Neagră, Flotilei din Marea Caspică, Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, precum și marilor unități ale genurilor de arme de la nivel regional.

Între altele, episoadele tactice din diverse etape ale exercițiului implică participarea a peste 80 de avioane și peste 60 de elicoptere.

Activitățile de pregătire pentru luptă au loc în Republicile Osetia de Nord și Crimeea, Regiunile Rostov și Volgograd, Ținuturile Stavropol și Krasnodar, precum și în orașul federal Sevastopol.

Toate aceste activități aflate în curs de desfășurare în sudul Federației Ruse reprezintă un răspuns al autorităților de la Moscova față de intensificarea acțiunilor din Regiunea Mării Negre ale bombardierelor strategice și avioanelor de cercetare ale SUA și altor state membre NATO.

În același timp, antrenamentele au loc pe fondul finalizării pregătirilor în vederea participării la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud, în perioada 21-26 septembrie.

Deși reprezentanții ruși susțin că dispun în Crimeea de patru divizioane de rachete antiaeriene S-400, de fapt, în peninsulă sunt dislocate cinci divizioane. La acestea se adaugă alte două divizioane de rachete antiaeriene S-400 aflate în Ținutul Krasnodar.

Acest fapt este confirmat și de hartă publicată de Ministerul rus al Apărării pe 20 mai 2020, în urma unei misiuni desfășurate deasupra Mării Negre de bombardiere strategice americane de tip B-52H.

Astfel, în Crimeea este dislocată Divizia 31 Apărare Antiaeriană - Sevastopol a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don din cadrul Regiunii Militare Sud.

În compunerea divizie, se află două regimente, respectiv Regimentul 12 Rachete Antiaeriene - Sevastopol și Regimentul 18 Rachete Antiaeriene - Feodosia. Regimentul 12 este structurat în două divizioane de rachete antiaeriene S-400, dispuse la Sevastopol și Evpatoria, și un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S. Regimentul 18 dispune de trei divizioane de rachete antiaeriene S-400, dislocate la Feodosia, Dzhankoy și Kerch, precum și de un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

 

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel