Rusia trezește și guvernul Meloni: Cu doar 50 de tancuri funcționale, Italia plănuiește să cumpere până la 200 de Leopard 2 A8

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Leopard 2 A7 / AMB Brescia, flickr
Leopard 2 A7 / AMB Brescia, flickr

Italia intenţionează să cumpere tancuri de luptă Leopard 2 de fabricaţie germană pentru a-şi spori forţele terestre în urma invaziei ruse a Ucrainei, a declarat joi un subsecretar al Apărării în parlamentul italian, relatează Reuters.

Isabella Rauti, membru al partidului Frații Italiei al premierului Giorgia Meloni, a declarat comisiei de apărare a Camerei inferioare că cumpărarea tancurilor face parte dintr-un demers de modernizare semnificativă a armatei țării.

Numărul exact de tancuri ce vor fi achiziționate rămâne să fie clarificat în următoarea perioadă

Leopard 2A8

Astfel, o sursă din apărare, care a cerut să nu fie numită, a declarat pentru Reuters că statul italian intenționează să cumpere 125 de tancuri Leopard 2, adăugând că investiția de 4 miliarde de euro se întinde până în 2037.

Pe de altă parte potrivit Italian Defense Review, citat de Today.it și Repubblica, executivul italian este pregătit să obțină o cantitate de vehicule care ar putea fluctua între 150 și 200 de tancuri Leopard.

La rândul său, publicația DefenseNews scrie că Italia plănuiește să cumpere 133 de tancuri Leopard.

Mișcarea marchează prima inițiativă oficială italiană care se adaugă la arsenalul său de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Administrația își propune să includă programul în bugetul multianual de apărare pentru 2023-2025, alocând fonduri inițiale în valoare de 4 miliarde de euro (4,5 miliarde de dolari) din 2024 pentru achiziționarea noilor tancuri și modernizarea altor echipamente militare, a spus Rauti.

Oficialul a spus că nu a fost declanșat niciun proces de achiziție pentru tancuri și că guvernul va solicita aprobarea parlamentară înainte de a implementa planul.

 

Leopard este produs în comun de companiile germane Krauss-Maffei Wegmann și Rheinmetall

 

Armata italiană se bazează în prezent pe aproximativ 200 de tancuri Ariete, dintre care doar aproximativ 50 sunt pe deplin operaționale, a spus sursa din apărare.

Rauti a declarat parlamentului că țara are nevoie de peste 250 de tancuri de luptă pentru a îndeplini cerințele NATO. 

Odată cu cumpărarea noilor Leopard, guvernul intenționează să modernizeze și flota Ariete pentru a le îmbunătăți eficiența și siguranța, a spus Rauti.

Ariete este tancul principal de luptă al Armatei Italiene, dezvoltat de către un consorțiul Iveco / Oto Melara. Șasiul și motorul au fost fabricate de către Iveco, iar turela și sistemul de conducere a focului au fost dezvoltate de către Oto Melara. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel