Rus condamnat la 13 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:
FSB rus
FSB rus

Rusia a condamnat un bărbat la 13 ani de închisoare pentru că a încercat să ofere Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA) secrete militare despre Flota de Nord de Rusiei, a transmis vineri Serviciul Federal de Securitate (FSB) de la Moscova, potrivit Reuters şi AFP.

FSB a precizat într-un comunicat că o instanţă din Briansk, la sud-vest de Moscova, l-a declarat vinovat pe cetăţeanul rus Iuri Escenko de trădare de stat la 17 noiembrie şi l-a condamnat la 13 ani de detenţie într-o închisoare de maximă securitate. Escenko a pledat vinovat şi a spus că regretă ce a făcut, conform FSB. Reuters precizează că nu a putut contacta deocamdată un avocat al său, transmite Agerpres.

Cu locul de muncă în Severomorsk, unde îşi are baza Flora rusă de la Marea Nordului, Escenko se ocupa de mentenanţa serviciilor radio-electronice folosite de navele Flotei de Nord.

Conform FSB, el a copiat documente secrete legate de sistemele de arme folosite de Flota de Nord, între 2015 şi 2017, cu intenţia de a vinde informaţiile unei terţe părţi, a adăugat FSB.

Serviciul Federal de Securitate a transmis că, la începutul lui 2019, bărbatul a intrat în contact cu CIA. El a fost arestat în iulie anul trecut de FSB în regiunea Briansk în timp ce încerca să predea aceste secrete de stat, se mai arată în comunicatul FSB.

Citește și: Militar rus, arestat de FSB pentru transmitere de secrete de stat Estoniei (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel