Militar rus, arestat de FSB pentru transmitere de secrete de stat Estoniei (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anunţat marţi că a arestat un militar şi pe fratele său în vestul ţării pentru că ar fi transmis secrete de stat Estoniei, informează Reuters.

Militarul a fost reţinut în faţa unei clădiri de apartamente la Smolensk, un oraş situat la 365 km vest de Moscova, de trei ofiţeri mascaţi în haine militare şi băgat într-o dubă neagră, arată imaginile FSB difuzate de agenţia de presă rusă TASS. FSB nu a furnizat detalii cu privire la natura informaţiilor care ar fi fost transmise autorităţilor estone.

FSB a adăugat că fratele militarului, rezident permanent în Estonia, a fost de asemenea reţinut la Pskov, oraş rus situat la aproximativ 30 km de graniţa cu Estonia. Imagini separate difuzate de FSB arată ofiţeri care culcă la pământ un bărbat îmbrăcat civil, îl încătuşează şi îl bagă într-o dubă, transmite Agerpres.

Serviciul Federal de Securitate a transmis că un dosar penal a fost deschis pentru înaltă trădare. Dacă vor fi condamnaţi, bărbaţii ar putea primi până la 20 de ani de închisoare.

Într-un caz similar în august, un militar rus de la Forţele Strategice de Rachete a fost reţinut în Siberia pentru că ar fi transmis secrete de stat Ucrainei.

Relaţiile Rusiei cu statele baltice, membre ale Uniunii Europene din 2004, rămân tensionate asupra unor chestiuni ce variază de la ocuparea lor de către Uniunea Sovietică la anexarea de către Moscova a Crimeii de la Ucraina în 2014. 

 

 

Citește și: Consilierul lui Rogozin, șeful Roscosmos, arestat şi acuzat de FSB de 'înaltă trădare' în beneficiul unui stat membru NATO (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel