Rușii susțin că aeronavele Su-57 au luptat alături de Su-35 în misiuni reale

DefenseRomania Team / 29 iun 2020 / 10:30
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Rușii susțin că aeronavele Su-57 au participat la misiuni reale de luptă.

Potrivit agenției de presă Tass, care citează două surse militare, fără însă să le precizeze, aeronavele Su-57 au participat la misiuni de luptă alături de aeronavele Su-35. 

Aceștia precizează că operațiunile reale de luptă desfășurate alături de aeronavele Su-35 au fost conduse de Su-57, aeronava despre care Federația Rusă susține că ar fi de generația a V-a.

Subliniem că Ministerul Apărării de la Moscova nu a confirmat faptul că Su-57 a participat la misiuni reale de luptă alături de Su-35.

Sursa citată nu precizează unde ar fi avut loc aceste misiuni. Dar dacă informația este reală, mai mult ca sigur acestea au avut loc în Siria.

La finalul anului trecut, generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al Armatei ruse, declara și el că aeronavele Su-57 au trecut cu succes o a doua etapă a testelor în Siria. Generalul rus preciza, la vremea respectivă, că acțiunea avioanelor Su-57 în Siria a reprezentat o „retestare” iar „toate obiectivele au fost îndeplinite cu succes”.

În cursul anului trecut DefenseRomania anunța că două prototipuri ale avionului Su-57, produse în Rusia, au fost trimise în Siria pentru a prezenta armamentul de care dispun autoritățile de la Moscova.

Aeronavele militare Su-57 au apărut în Siria în februarie 2018. La acea vreme, o sursă a declarat pentru Kommersant că transferul a fost făcut ca parte a programului de testare a armelor. La începutul aceluiași luni, fostul Ministru Adjunct al Apărării, Yuriy Borisov, a anunțat că a început perioada de testare a avionului Su-57 în condiții efective de război.

CITEȘTE ȘI: Probleme pentru Su-57. Rușii admit superioritatea aeriană a SUA

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy