Rusia a anunțat că Su-57 a trecut cu succes un nou test în Siria

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rușii au anunțat că avioanele de luptă Su-57 au fost ”testate” din nou în Siria.

Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei ruse, precizează că avioanele de generația a cincea Su-57 au trecut cu succes o a doua etapă a testelor în Siria. Potrivit agenției de presă TASS, generalul rus a subliniat faptul că acțiunea avioanelor Su-57 în Siria a reprezentat o ”retestare” iar „toate obiectivele au fost îndeplinite cu succes”.

Sursa citată nu precizează însă ce a înseamnat această ”retestare” a Su-57 în Siria și nici nu oferă alte detalii cu privire la misiunea avioanelor de luptă rusești.

Amintim că în luna noiembrie Rusia a anunțat că a folosit avioanele Su-57 într-o misiune reală de luptă pe teritoriul sirian.

Gherasimov a mai adăugat că Rusia nu intenționează să își suplimenteze trupele în Siria, precizând că există deja suficiente forțe ruse care ajută în mod eficient guvernul sirian în ”lupta împotriva teroriștilor”.

Cu o autonomie de zbor de apoximativ 6 ore, Su-57 poate atinge viteză hipersonică. Aeronava produsă de Rusia poate atinge o viteză de 2.600 km/h, e dotată cu echipamente electornice de ultimă generație și beneficiază de tehnolgocie "stealth". Cu o rază de acțiune de 5.500 de km și o viteză de croazieră de maximum 1.800 km/h, Su-57 a efectuat zborul inagural pe 29 ianuarie 2010.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel