Probleme pentru Su-57. Rușii admit superioritatea aeriană a SUA

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Programul Su-57, aeronava despre care rușii susțin că e din generația a V-a și va fi superioară F-22 și F-35, e motivul unor critici în presa de la Moscova.

Publicistul şi jurnalistul rus Mihail Bolşakov, într-un material pentru portalul rus Vzglyad, apropiat Kremlinului, și citat de revista National Interest, critică programul Su-57, în special numărul mic de aeronave care se află sub comanda Moscovei.

Iar acest lucru face ca Forțele Aeriene ale Rusiei să fie inferioare aviației militare americane.

Bolșakov amintește că SUA au disponibile sute de aeronave F-22 și F-35, în timp ce Federația Rusă a amânat producția în masă a aeronavelor Su-57 în cursul anului trecut.

În comentariul său, jurnalistul rus amintește că până la finalul anului 2018 Federația Rusă nu începuse producția în serie a Su-57 în timp ce Statele Unite operau 187 de aparate F-22 și 320 F-35. „Cu alte cuvinte”, spune Bolșakov, „chiar dacă admitem că aeronavele rusești sunt superioare celor americane, SUA au măcar disponibile aceste aeronave. Iar Rusia nu”. 

 

Rușii nu contestă performanțele Su-57 ci numărul mic de aeronave

 

Interesant e că, așa cum precizează sursa citată, rușii nu contestă că Su-57 ar fi peste aeronavele americane ci doar critică numărul mic al aeronavelor pe care le dețin în comparație cu partea americană. Și nu doar Su-57, ci și Su-30 și Su-35.

Americanii de la National Interest se întreabă dacă articolul publicat în presa rusă este o opinie reală ori face parte dintr-o strategie prin care partea rusă încearcă pună presiune pentru achiziționarea mai multor Su-57.

Deși Moscova nu admite oficial, producția în masă a Su-57 fusese amânată în urma eternelor probleme la motor ale aeronavei stealth despre care rușii spun că e de generația a V-a.

DefenseRomania a scris încă de la începutul anului despre superioritatea aeronavelor F-22 și F-35, din punct de vedere tehnologic față de avioanele Su-35,  Shenyang J-11, Shenyang J-15. În ceea ce privește Su-57 și J-20  o comparație este prea rapidă deoarece aceste avioane nu sunt produse într-un număr la fel de mare ca F-22 şi F-35, dar nici nu au apucat să demonstreze de ce sunt capabile pe un câmp de luptă. Cu toate că rușii au testat în Siria Su-57.

Cert e că o revelație care va consolida superioritatea americană va fi un grup de drone care va putea fi operat şi manevrat de către piloţii avioanelor F-22 şi F-35.

CITEȘTE ȘI: Un Su-57 a lansat o rachetă din poziție verticală (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel