Rușii au simulat respingerea unui atac aerian împotriva Moscovei. Forțele Aerospațiale au 'testat' sistemele antiaeriene

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane Su-35 rusești
Avioane Su-35 rusești

Forţele Aerospaţiale Ruse au simulat respingerea unui atac asupra capitalei Moscova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din Federația Rusă, citat de către agenția de presă Tass, rușii au simulat respingerea unui atac asupra Moscovei.

În cadrul acestui exercițiu a fost verificat timpul de reacție al sistemelor antiaeriene și al unităților de apărare. Ministerul Apărării a precizat că exercițiile au fost un succes.

Sursa citată precizează că sistemele de apărare ale Federației Ruse au efectuat 30 de lansări în timpul simulării atacului asupra Moscovei.

Exercițiile au implicat sistemele de apărare sol-aer S-400, „Triumf” S-300, dar și Pantsir-S. În total acestea au efectuat 30 de lansări.

Pentru complexitatea exercițiului, aeronavele Su-35, Su-34 și Su-30, dar și elicopterele Mi-24, au simulat atacul jucând rolul aeronavelor și dronelor „inamice” care au lansat atacul împotriva capitalei Rusiei.

Așa cum precizat DefenseRomania, citând analiștii think thank-ului american Stratfor, sistemul rusesc de rachete sol-aer S-400 numit „Triumf“, nu este cel mai bun la nivel mondial, dar este unul dintre cele mai eficiente sisteme de apărare aeriană dintre cele existente.

S-400 nu a fost niciodată proiectat să funcționeze ca sistem autonom și este eficient doar ca parte a unui sistem larg și integrat de apărare aeriană, spun experții militari.

CITEȘTE ȘI: S-500, primele sisteme capabile să doboare F-35? Rusia vrea să pună capăt supremației aeriene a SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel