Rosoboroneksport va scoate pe piață, în următorii cinci ani, peste 50 de produse noi de armamente și tehnică militară

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Tass, șeful companiei rusești Rosoboroneksport, Aleksandr Mikheev, a declarat, pe 23.08.2020, că, în următorii cinci-șase ani societatea intenționează să scoată pe piețele externe aproximativ 50 de produse noi de armamente și tehnică militară.

“În următorii cinci-șase ani, vom scoate pe piețele externe de armament aproximativ 50 de produse noi. Este vorba despre produse finite pe linia apărării antiaeriene, aviației de luptă și de transport, precum și de tehnică blindată, de artilerie sau pentru Forțele Navale”, a precizat Mikheev.

Potrivit declarațiilor sale, datorită activității Complexului Militar Industrial, noile produse sunt introduse în permanență pe piață și se elaborează permisele pentru exportul lor în străinătate.

“Ca exemple aș putea cita o serie de produse ale Rostekh, precum tancul T-14 Armata, avionul de vânătoare de generația a cincea Su-57, precum și întreaga linie a noii generații de puști de asalt Kalashnikov - seria 200. Între produsele altor producători se află platforma de luptă unificată Boomerang, radarul 59N6-TE capabil să detecteze eficient ținte hipersonice și multe altele”, a spus Mikheev.

În ceea ce privește exporturile din anul 2020, Mikheev a menționat că sunt planificate livrări de avioane de vânătoare Su-35, Su-30MKI și MiG-29M/M2. De asemenea, vor continua exporturile de elicoptere Mi-35M, Mi-171E, Mi-171Ș și Mi-17V5,  de motoare de avioane, de drone Orlan-10E, tancuri T-90S și T-90SK, transportoare blindate BTR-82A, mașini de luptă ale infanteriei, complexe de rachete Kornet, complexe pentru lupta împotriva dronelor Repellent, complexe de rachete antiaeriene Tor-M2E, complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1, complexe de rachete antiaeriene portabile Igla, armamente de tragere, muniții și multe altele. 

Șeful Rosoboronexport a declarat că, în pofida pandemiei de coronavirus, compania intenționează să mențină în acest an un portofoliu de comenzi în valoare de 50 de miliarde de dolari și să efectueze livrări de 13 miliarde de dolari.

Potrivit precizărilor sale, armamentele rusești sunt exportate cu precădere în regiunea Asia-Pacific, care reprezintă aproape jumătate dintre comenzi, apoi în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Europa și CSI, Africa Sub-Sahariană și America Latină.

Comentariul autorului: Declarațiile șefului companiei Rosoboroneksport au fost făcute în contextul începerii Forumului tehnico-militar internațional Armata-2020, care reprezintă, în mod tradițional, o oportunitate pentru negocierea și încheierea de contracte noi de furnizare a armamentului și tehnicii militare.

Ediția din acest an a forumului se va desfășura în perioada 23-28 august în incinta parcului Patriot din localitatea Kubinka (Regiunea Moscova). La forum este așteptată participarea unor delegații militare din 92 de state, din care 18 vor fi conduse de miniștri ai apărării sau adjuncți ai acestora.

În timpul forumului, vor fi organizate prezentări statice și dinamice pentru peste 700 de unități de armamente moderne și tehnică militară. La deschiderea forumului a fost anunțată prezența premierului rus, Mikhail Mishustin, care va fi însoțit de vicepremierul Iuri Borisov, ministrul apărării, Serghei Shoigu, și ministrul industriei și comerțului, Denis Manturov.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel