România, prinsă în conflictul UE-SUA. Pe când bietul rege dormea

H.D. Hartmann |
Data publicării:
Fostul președinte american Donald Trump și Emmanuel Macron, președintele Franței
EXCLUSIV
Fostul președinte american Donald Trump și Emmanuel Macron, președintele Franței

Scena teribilă care-l surprinde pe președintele Trump, alături de soția sa, comentând malițios somnul ușor al regelui Marocului, așezat în primul rând al festivităților de la Paris, ne amintește de alți regi și regine dominați de oboseală. 

Puțină lume stie însă că suveranul marocan, altădată un tânăr extrem de puternic și educat, este lovit de ani buni de o boală nemiloasă care îl obligă să suporte cu greu duritatea tratamentului impus pentru a îi prelungi viața atât cât moștenitorul să poată ocupa simbolic locul marilor regi marocani și asigura importanța geo-politică a regatului.

În timpul unui discurs punctat de macronismele bine cunoscute, Trump a fost atacat fără pudoare de către unul dintre urmașii francezilor pe care SUA, în 1918, i-au salvat de la distrugerea germană. În realitatea politică internațională, atacul abia ascuns al lui Macron la adresa SUA nu face decât să confirme un anti-americanism existent de generații într-o Franța care, de la ocuparea Algeriei de către fiul lui Napoleon III, nu a mai cunoscut o victorie militară reală. Macron răspunde astfel unui necesar obtuz ideologic de menținere a grandorii militare pierdute de către Franța. Cel care acuza naționalismul ca fiind unul dintre virușii care renasc în Europa modernă, înfăptuia, de fapt, un act de pur naționalism, atacând SUA și pe președintele său, tocmai la comemorarea zecilor de mii de soldați americani morți în Primul Război Mondial.

Mai mult nici unul dintre leaderii europeni nu a avut bunul simț de a fi alături de Trump atunci când s-a deplasat la unul din multele cimitire americane, lângă Paris. În timp ce acesta cinstea memoria soldaților americani, Macron cu Merkel se întreceau să îl invite pe Putin să intre primul în salonul de onoare. Dacă istoria se poate uita, gestul de frondă anti american nu a fost însă iertat de către Donald Trump. Simplu, prin Twitter, acesta va răspunde în trei mesaje succesive atât la afrontul din timpul discursului macronian cât și la insulta din timpul întrevederii. Macron declarase că el nu acceptă diplomația de Twitter. Trump i-a arătat că Twitter este mai important decât să transmită mesaje directe care să rămână secrete. Reducând Franța la doar producători de vinuri și declarând că aceasta țară este foarte naționalistă și locuitorii ei foarte mândria de ei înșiși, Trump a reamintit tuturor locul pe care Macron, cu toată grandilocventa sa, îl ocupă în spațiul strategic american. Si acest loc nu este tocmai primul. Mesajul american mai are o semnificație aparte. Dacă Merkel a Germaniei a fost ignorată complet, Macron a fost băgat în seamă tocmai pentru a transmite un mesaj dur și direct întregului grup de țări europene care își construiesc iluzia unei armate ”adevărate”; pe mitul pericolului chinez, rusesc sau american. Acel mesaj vine sa adîncească ruptura deja vizibilă dintre Europa occidentală si SUA.

Trump a transmis prin Twitter că alături de vin și naționalism, Franța nu are alte resurse să se opună masivelor dislocări tectonice pe care el le provoacă. Franța nu plătește de 70 de ani securitatea pe care i-o acordă SUA, nefiind în stare să ofere nici un fel de siguranță proiectelor de pacificare în Africa sau lumea arabă. Trump reamintește ferm acest lucru unei Europe preocupată mai degrabă sa facă pace, pe banii americani, cu Rusia și să se războiască cu țări ca Romania. Riscul strategiei anti americane pe care Macron o propune Europei este unul imens pentru Estul Europei.

Fără SUA, la ora aceasta nu există securitate colectivă pentru Europa. Iar încercările sistematice de subminare a țărilor care doresc sa fie apărate de către SUA, fiind dispuse să plătească pentru acest lucru, va produce o ruptură reală între imperiul european abia format la Bruxelles și suveranitatea națională statelor care se tem de el. Pentru că multe țări Europene, cum ar fi Polonia sau România au fost vândute tocmai de puterile europene care acum le acuză că își cumpăra securitatea de la americani. Ieri, după ce raportul MCV despre România practic a anulat suveranitatea națională prin cereri de-a dreptul catastrofale, activiștii imperiali ai Bruxelles s-au năpustit asupra tuturor. Exact ca în perioada cominternistă, când votul împotriva propriei țări era dovada loialității față de internationala comunistă anti națională si anti statală, agenții UE aruncau România într-o prăpastie imensă. Pentru că pericolul enorm pentru orice membru al UE este să își predea suveranitatea națională tocmai țărilor care l-au trădat.

Numai în secolul trecut România a fost trădată de către toate puterile europene, fie Germania, fie Franța, fie Anglia, fie Rusia. Pacea de la Buftea a fos impusă cu ajutor francez, puțină lume o stie. Pentru a oferi răgaz armatelor franceze să se replieze, istoviti de trădarea rusească și de epidemia de tifon, care a făcut ravagii în iarna dintre 1917-1918, francofilii români au forțat semnarea dezastroasei păci de către Alexandru Marghiloman. Pentru a obține accesul neîngrădit la petrolul ieftin românesc, Germania a vândut, la propriu, bucăți de teritoriu românesc, iar pentru a salva Grecia de dominația sovietică, Regatul Unit a vândut România întreagă imperiului sovietic. Nu mai vorbim de Rusia țaristă sau URSS care au avut politici activ permanente împotriva României. Singura putere occidentală care nu are interese teritoriale care să distrugă România sunt SUA.Singura supraputere care nu are de ce sa vândă România sunt SUA. Adevărurile acestea trebuie spuse, nu aruncate la coșul de gunoi asa cum o face Macron, insultand gratuit SUA.

Astăzi singurul finanțator al securității României sunt SUA iar neîncrederea în vorbele dulcege ale unor activiști din Bruxelles trebuie sa fie logică si să aibă în spate experiențele istorice abia trecute. Dacă ne amintim că trei dintre puterile europene din secolul trecut au refuzat ani de zile recunoașterea Micii Unirii, ba un Napoleon a vrut chiar să ocupe Dunărea integral, realizăm că această propagandă de condamnare, cu orice preț, a statalitatii românești ca fiind corupte este de fapt o stratagemă de distrugere. Pericolul ruperii de singurul mecanism de securitate viabil astăzi pentru România este imens, căci nici Franța, nici Germania, nici o altă putere europeană nu vor putea garanta supraviețuirea teritorială si culturală a națiunii române. Cazul Basarabiei este exemplul cel mai dureros al dispariției lingvistice a unui popor. Dacă elita României nu va înțelege că va veni momentul în care neo-marxiștii din Bruxelles îi vor impune să aleagă între securitatea oferită de SUA și iluzia securității oferite de către o armată europeană, atunci înseamnă că nu a învățat nimic din dezastrul lui Carol II, care, cerând respectarea condițiilor de securitate teritorială promise statului român, s-a vazut refuzat de toate puterile europene. Ba mai mult a fost santajat cu anihilarea totală de Germania lui Hitler. A susține aberantele pozitii anti-americane ale birocrație europene înseamnă a asigura distrugerea statului român. Este concluzia istorică a ultimului secol și va fi finalul acestui secol abia început. Votul împotriva României de la Bruxelles demonstrează că fără un aliat puternic nimeni din Europa nu este sigur de viitorul său. În special nimeni din Europa de Est nu va fi în siguranță.

Europa secolelor trecute ne-a dat o identitate culturală si religioasă pentru care apoi am plătit cu stabilitatea teritorială și națională. Am riscat existența națională fiind francofili, am pierdut 2/3 din teritoriu fiind germanofili și am fost uciși pentru că am devenit sateliți sovietici. Astăzi aceeași Europă, în format birocratic imperial dorește să ni le ia pe toate. UE ne va cere sufletul si țara. Românii care au votat ieri la Bruxelles și cei care au aplaudat la București nu mai au, de mult, suflet si țară. Iar copiii lor vor fi doar cenusă a marilor imperii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel