România participă alături de alte 32 de țări la exercițiul multinațional "Eager Lion" din Iordania

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Foto: MApN via EditiaDeDimineata.ro
Foto: MApN via EditiaDeDimineata.ro

Armata iordaniană a anunțat duminică lansarea exercițiului militar multinațional "Eager Lion", la care participă forțe terestre, maritime și aeriene din 33 de țări arabe și străine care vor executa operații de combatere a terorismului și a amenințărilor cu drone și arme de distrugere în masă.

Colonelul Mustafa Al-Hayari, directorul presei militare în armata iordaniană, a declarat într-o conferință de presă: "Exercițiul început astăzi va continua timp de 12 zile până pe 23 mai, cu participarea forțelor terestre, maritime și aeriene din 33 de țări aliate, printre care 10 țări arabe și 22 de țări străine, pe lângă Iordania, și își propune să facă față amenințărilor emergente și transfrontaliere ale epocii".

El a adăugat: "Instruirea urmărește să se confrunte cu amenințările organizațiilor teroriste și ale grupurilor și entităților armate care le susțin, proliferarea dronelor, armelor biologice, chimice și nucleare de distrugere în masă și a rachetelor cu raze diferite, precum și să răspundă la dezastre umane și căutarea de explozibili".

Mustafa Al-Hayari a explicat: "Scopul acestor exerciții, care vor avea loc în toate regiunile Regatului din nord, centru și sud, este de a crește gradul de pregătire a forțelor participante și de a crea o înțelegere comună între ele".

Al-Hiyari a subliniat: "Cel mai bun mod de a face față tuturor acestor amenințări este să lucrăm împreună în parteneriate și alianțe. Nu mai există o țară care să acționeze singură pe arena internațională. Trebuie să lucrăm în parteneriate și alianțe pentru a face față diferitelor amenințări".

În ceea ce privește dacă exercițiile din acest an sunt legate de evoluțiile din regiune, de la războiul din Gaza până la escaladarea dintre Iran și Israel, Al-Hiyari a spus: "Acest exercițiu nu are legătură cu nicio evoluție din regiune".

El a subliniat că sloganul exercițiului din acest an este următorul: "Ființa umană este punctul central al operației de apărare, al parteneriatului și al inovației".

Oficialul militar nu a clarificat numărul de forțe care participă la aceste exerciții, dar a subliniat că este "cel mai mare exercițiu de la începutul său din 2011".

Printre participanții la aceste manevre se numără Statele Unite, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Grecia, România, Cipru, Canada, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Pakistan, Egipt, Arabia Saudită, Irak, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Yemen, Maroc, Liban, Kuweit, Kazahstan, Kenya și Kosovo.

Ultimele manevre "Eager Lion" au avut loc în perioada 4 – 15 septembrie 2022, cu participarea a 1.700 de militari americani, 2.200 de membri ai Forțelor Armate iordaniene și 400 de membri din aproximativ 27 de țări arabe și străine.

În 2018 au avut loc și exerciții bilaterale iordano-americane, care s-au desfășurat între 15 și 26 aprilie, la care au participat 3.500 de soldați americani. Iordania este un aliat cheie în regiune al Washingtonului, care a condus în 2014 o coaliție internațională împotriva ISIS în Siria și Irak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel