România, armata obligatorie. Fifor: Am discutat de multe ori lucrul acesta

Bogdan Cotiga / 07 aug 2018 / 16:41
armata romana
armata romana

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, nu crede că se poate vorbi foarte curând despre reluarea stagiului militar obligatoriu în România.

Discuţia a apărut tot mai des în spaţiul public pentru că sunt câteva state care au în continuare serviciu militar obligatoriu sau l-au reintrodus. 'Vă reamintesc faptul că stagiul militar în România este suspendat, nu este anulat. Este o discuţie care apare tot mai des în spaţiul public şi sunt câteva state care au în continuare serviciul militar obligatoriu, unele care l-au reintrodus, de exemplu Suedia, după informaţiile mele, reintroduce stagiul militar obligatoriu.

Şi noi am discutat de multe ori lucrul acesta, există, n-aş zice nostalgie, ci o analiză pragmatică vizavi de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern o asemenea iniţiativă şi nici nu cred că foarte curând vom putea discuta despre reluarea stagiului militar obligatoriu în România. De aceea căutam variante alternative, aşa cum este programul acesta dedicat rezerviştilor militari. Nevoia este foarte mare de încadrare în Armata României', a precizat Mihai Fifor, în conferinţa de presă susţinută cu prilejul prezentării bilanţului activităţii în primele şase luni ale anului. 

CITEȘTE ȘI:  State unde stagiul militar este obligatoriu

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy