România are susținerea totală a SUA privind reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, dar și pentru primul reactor modular mic

Darius Muresan |
Data publicării:

România beneficiază de o largă susţinere din partea Statelor Unite ale Americii, potrivit ministrului Energiei, care a avut marţi o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat din SUA.

"Ţara noastră are parte de o largă susţinere din partea SUA. Astăzi am avut o serie de întâlniri de lucru cu mai mulţi membri ai Departamentului de Stat.

M-am întâlnit cu C.S. Eliot Kang - Assistant Secretary - Bureau of International Security and Nonproliferation - Department of State. Experienţa lui în domeniul energiei nucleare ne-a oferit baza unui dialog consistent şi aplicat pe proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi pe marginea SMR-urilor. La discuţii a participat şi Justin Friedman - Senior Advisor - U.S. Department of State, care a fost prezent în România în luna mai, când am anunţat că amplasamentul primului reactor modular mic (SMR), din România, va fi amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti. Am primit asigurări că ţara noastră are tot suportul pentru dezvoltarea programului nuclear civil", a scris ministrul, marţi seara, pe pagina sa de Facebook.

2. Ministrul ... (virgil-popescu-oficiali-sua_53173600.jpg)

Ministrul Energie Virgil Popescu, în timpul întrevederii cu înalți oficiali ai Departamentului de Stat al SUA. Foto: Virgil Popescu @OfficialFacebook

De asemenea, Virgil Popescu s-a întâlnit cu Jose W. Fernandez - Under Secretary for Economic Growth, Energy and the Environment - U.S. Department of State, cu care a discutat pe marginea întăririi parteneriatului strategic în domeniul energiei, despre întărirea relaţiilor bilaterale şi comerciale dintre cele două state. Totodată, discuţiile au vizat şi soluţiile pentru întărirea securităţii energetice şi actualul context geopolitic.

În cadrul dialogului purtat cu Amos Hochstein - presidential Coordinator for Energy Security - ministrul Energiei a evidenţiat faptul că autorităţile din România doresc să finalizeze etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la sfârşitul acestui an, iar suportul financiar al partenerilor americani este unul foarte important.

"El ne-a transmis că urmăreşte cu atenţie stadiul proiectului construirii celor două noi reactoare de la Cernavodă şi a primului reactor modular de mici dimensiuni şi SUA vor oferi tot suportul necesar pentru a fi finalizate", a mai scris Virgil Popescu pe reţeaua de socializare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel