România a reacţionat la acuzațiile Moscovei că trimite armament în Ucraina | Vasile Dîncu: Totul face parte din „războiul hibrid”

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, prezent la vineri la cea de-a VI-a ediţie a Black Sea and Balkans Security Forum, a fost întrebat cum vede acuzațiile Rusiei conform cărora România ar furniza armament Ucrainei. Potrivit ministrului, toate aceste declaraţii sunt elemente ale războiului hibrid pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei şi României.

„V-am vorbit despre războiul 5D pe care Rusia în acest moment îl duce faţă de toate ţările din Europa Centrală şi de est, un război hibrid, pornit cu mult timp în urmă, în care, din când în când, cam o dată la 30 de zile, apare un purtător de cuvânt care acuză România pentru diverse lucruri: că furnizează armament sau că furnizează instruire sau că furnizează soldaţi – aţi văzut – mercenari'', a spus Ministrul Apărării Naţionale.

,,Toate acestea sunt elemente ale războiului hibrid împotriva Ucrainei şi României, împotriva coaliţiei internaţionale care sprijină, în acest moment, războiul drept pe care Ucraina îl are pentru apărarea teritoriului. Tratăm ca atare asemenea încercări de a manipula opinia publică: fac parte din războiul de manipulare şi propagandă al Rusiei”, a precizat Vasile Dîncu.

 

Rusia s-a lansat într-un val de acuze la adresa României. Kremlinul cere să recunoaștem că trimitem armament Ucrainei

 

Ministerul rus de Externe, prin vocea purtătoarei sale de cuvânt, Maria Zaharova, a invitat Bucureştiul să recunoască public că trimite arme Kievului şi să nu se mai ascundă după generalităţi de tipul ''asistenţă umanitară'', conform unor declaraţii ale acesteia postate pe site-ul MAE de la Moscova, potrivit Agerpres, care citează Mid.ru.

"Bucureştiul evită publicitatea în astfel de chestiuni, preferând să vorbească opiniei publice româneşti şi internaţionale exclusiv despre un sprijin 'umanitar' pentru Ucraina", a declarat Maria Zaharova într-o conferinţă de presă miercuri la Moscova, adăugând că o agenţie de presă română, pe care nu a numit-o, a dezvăluit de fapt despre ce fel de sprijin este vorba.

Potrivit ei, o "agenţie de presă română a relatat despre o discuţie telefonică recentă dintre ministrul român al Apărării, Vasile Dâncu, şi omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, care a mulţumit Bucureştiului pentru cea de-a cincea tranşă, recent aprobată, de asistenţă militară românească pentru forţele armate ale Ucrainei, inclusiv arme de calibru mic, muniţie, piese de schimb pentru produse militare".

Nu este clar la ce convorbire dintre cei doi oficiali face referire reprezentanta MAE rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel