România a înființat Batalionul 24 Infanterie Ecaterina Teodoroiu. Maior Raluca Popescu - comandantul batalionului

Darius Muresan |
Data publicării:
Maior Raluca Popescu, comandantul Batalionului 24 Infanterie Ecaterina Teodoroiu. Sursă foto: MApN
Maior Raluca Popescu, comandantul Batalionului 24 Infanterie Ecaterina Teodoroiu. Sursă foto: MApN

Generalul Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării, a participat în cursul zilei de ieri la înființarea Batalionului 24 Infanterie Ecaterina Teodoroiu.

Batalionul a fost înființat în cursul zilei de ieri. La ceremonie a participat și șeful Armatei României. Ceremonia de înființare a avut loc la Târgu Jiu.

„Am participat, astăzi, la ceremonia de înființare a Batalionului 24 Infanterie în garnizoana Târgu Jiu. Noua unitate se înscrie în procesul amplu de modernizare a Armatei României, în aliniere cu standardele NATO de organizare structurală.

Apreciez determinarea nucleului de militari în demersul complex de constituire a batalionului. Unul din motivele care i-au făcut să opteze pentru această unitate a fost legătura pe care o au cu meleagurile gorjene.

Sper ca, în timp, această motivație să-i îndrepte și pe alți infanteriști către noua structură. Le-am transmis colegilor din Târgu Jiu că apreciez efortul lor profesional și personal și că le doresc succes în misiunile încredințate ca militari ai Batalionului 24 Infanterie”, a transmis șeful Armatei României.

Batalionul 24 Infanterie Ecaterina Teodoroiu va fi condus maior Raluca Popescu. Potrivit publicației locale Pandurul, Batalionul de infanterie 24 va purta numele eroinei de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu, iar comandant va fi maior Raluca Popescu. Aceasta a participat activ în misiunile desfășurate în teatrele de operații din Afghanistan și Coasta de Fildeș, mai precizează sursa citată.

 

Cina a fost eroina Ecaterina Teodoroiu?

 

Eroina Ecaterina Teodoroiu a murit pe 22 august în 1917 pe câmpul de luptă, căzută în Bătălia de la Mărăşeşti la doar 23 de ani în Marele Război.

Inițial infirmieră, ea solicită să lupte în prima linie ca soldat voluntar în Marele Război de întregire a României. Este luată prizonieră de trupele germane, dar reuşeşte să evadeze după ce împuşcă santinela cu un revolver ascuns în sân.

În noiembrie 1916 e rănită de un obuz iar cu prilejul unei vizite a M.S. Regina Maria la spital, Ecaterina Teodoroiu primeşte gradul de sublocotenent devenind prima femeie ce atinge acest grad.

După convalescență se întoarce pe front unde își va găsi sfârșitul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel