România a comandat primele șase elicoptere Black Hawk S-70M. Livrările, în cooperare cu Romaero și DELTAMED

S.I. Catalin |
Data publicării:

PZL Mielec, o companie Lockheed Martin, a primit o comandă pentru șase elicoptere utilitare Black Hawk S-70M de nouă generație de la Ministerul Afacerilor Interne din România. Această primă comandă vine în urma semnării recente a unui acord-cadru pe patru ani prin care până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M  de fabricație poloneză vor fi furnizate României în următorii patru ani.

Primele șase aeronave, trei configurate pentru a sprijini operațiuni maritime și trei pentru a sprijini operațiuni terestre, vor fi livrate în cooperare cu Romaero și DELTAMED în cursul anului 2023.

Potrivit unui comunicat de presă al companie Lockheed Martin, România devine a 11-a țară și al 18-lea client pentru elicopterele Black Hawk construite de PZL Mielec, cel mai mare exportator polonez de echipamente de apărare și aerospațiale.

Cabina elicopterelor Black Hawk S-70 pentru misiuni terestre și maritime va include o unitate medicală echipată de Deltamed, cu sediul la Cluj-Napoca, un integrator experimentat de vehicule de urgență concepute pentru îngrijirea pacienților și operațiuni de salvare.

"Comanda de astăzi a Ministerului Afacerilor Interne din România subliniază capabilitățile cu dublă utilizare ale elicopterelor Black Hawk S-70. Elicopterul aduce robustețea militară în misiunile civile și este la fel de capabil să sprijine operațiunile poliției naționale, ale gărzii de coastă, ale pompierilor, ale poliției de frontieră sau operațiunile de căutare și salvare, precum și operațiunile de apărare și securitate sau evacuările medicale", a declarat Janusz Zakrecki, președinte și director general PZL Mielec.

Cu o tradiție importantă în industria aerospațială europeană, ce datează de peste 80 de ani, PZL Mielec este astăzi cea mai mare unitate de producție a companiei mamă Lockheed Martin din afara Statelor Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel