Robotul militar Ghost Robotics dezvoltat de industria din SUA - prezentat în premieră și în România

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Ghost Robotics
Foto: Ghost Robotics

Un robot militar fabricat în SUA a fost prezentat, în premieră în România, în cadrul celei mai mari expoziţii de tehnică şi echipamente militare din Transilvania, organizată la Târgu Mureş cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Forţelor pentru Operaţii Speciale.

"Este un robot de la firma Ghost Robotics din Statele Unite, robot care poate să ajute soldaţii de aici pentru diferite misiuni. Se pot monta pe el vreo 10 kilograme de echipamente - senzori chimici, biologici, radiologici, se pot pune braţe robotice pentru manevrat diverse chestii periculoase, se pot pune camere normale, camere termale pentru monitorizat, se poate face patrulare cu el.

Poate fi comandat prin wireless, prin GSM, prin sisteme militare de comunicaţii. Acţionează în funcţie de echipamentele care se montează pe el. Adică dacă pui un braţ robotic poţi să manevrezi diferite chestii periculoase, nu mai trimiţi un om acolo, se duce el, îl comanzi de la distanţă, nu se riscă să fie cineva rănit", a declarat, pentru agenția Agerpres, reprezentantul firmei importatoare din România, Paul Butoi.

Potrivit reprezentantul firmei CIVITAS din Craiova, robotul este un echipament nou aflat încă în testare în Statele Unite, dar care poate fi folosit deja pe diferite tipuri de terenuri.

 

Robotul american Ghost Robotics poate activa și acvatic



"Poate să meargă chiar şi prin apă. Sunt sisteme de transport prin apă. Se ataşează o elice cu acumulator şi pot să-l comanzi să treacă şi prin apă şi eficienţa lui depinde foarte mult de echipamentele care se montează pe el (...) Din câte ştiu eu, modelul acesta este primul în România. La această expoziţie a stârnit un interes foarte mare. Toată lumea vine şi se uită la el, în primul rând li se pare interesant, aşa ca robot, e un echipament solid, merge prin ploaie, zăpadă ger şi chiar latră", a precizat Paul Butoi.

Tehnică şi echipamente militare de ultimă generaţie sunt prezentate de 60 de companii din ţară şi din străinătate în Cetatea Târgu Mureş, la cea mai mare expoziţie de profil din Transilvania, organizată cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Forţelor pentru Operaţii Speciale. Expoziţia de tehnică militară, care a demarat marţi, va rămâne deschisă până joi, 2 martie. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel