Nemții au dezvoltat un nou tip de obuz de 155 mm pe care îl vor testa cu ajutorul Ucrainei. Obuzele vor putea lovi la 100 km distanță

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzier autopropulsat german PzH 2000
Obuzier autopropulsat german PzH 2000

Producătorul german de armament Rheinmetall va furniza Ucrainei noi obuze cu rază lungă de acțiune. Armin Papperger, directorul general al Rheinmetall, a declarat că vor fi livrate prototipuri de obuze care au o rază de acțiune de 100 km. În prezent, concernul german se concentrează, în special, pe producția de muniție de artilerie.

În acest an, compania din Dusseldorf intenționează să furnizeze sute de mii de obuze Ucrainei. Printre altele, prototipuri de obuze de artilerie cu o rază de acțiune de 100 de kilometri.

Rusia utilizează o cantitate mare de muniție de artilerie. Ucraina, pe de altă parte, nu poate răspunde la aceste atacuri decât într-un mod limitat din cauza lipsei de muniție.

"Lumea occidentală nu este pregătită pentru un război convențional", subliniază Papperger.

 

Producție de 10 ori mai mare special pentru Ucraina

 

2. Producția ... (industrie-de-aparare-productie-obuze_82710300.jpg)

Producția de proiectile de artilerie DM121 de 155 mm. Sursa foto: Rheinmetall.

Înainte de invazia rusă la scară largă, capacitatea de producție a Rheinmetall era de aproximativ 70.000 de obuze pe an. Anul acesta, compania va produce 700.000. Pe termen mediu, aceasta ar trebui să fie de 1,1 milioane pe an.

După cum s-a raportat anterior, Ucraina va primi 225 de proiectile germane de înaltă precizie Vulcano. Acestea sunt rachete de artilerie de precizie care pot distruge ținte aflate la o distanță de până la 70-80 km.

Este demn de remarcat faptul că Europa dezvoltă de mult timp proiectile de artilerie cu rază lungă de acțiune de 155 mm, care pot lovi ținte aflate la peste 100 de kilometri distanță.

De asemenea, Producătorul german de armament Rheinmetall intenționează să înființeze cel puțin patru fabrici în Ucraina pentru a produce obuze de artilerie, vehicule militare, praf de pușcă și sisteme antiaeriene.

Anterior, compania a semnat în octombrie 2023 un contract cu complexul militar-industrial ucrainean ''Ukrainian Defense Industry'' (fostul consorțiu Ukroboronprom) pentru a repara și produce vehicule blindate direct în Ucraina, într-o uzină comună.

În timpul Conferinței de securitate de la Munchen din februarie, Papperger a semnat un memorandum de intenție cu ministrul ucrainean al Industriilor Strategice, Oleksandr Kamishin, pentru a produce obuze de artilerie într-o altă uzină comună cu sediul în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel