Rheinmetall propune MBT Challenger 2 modernizat pentru Marea Britanie (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele terestre britanice intenționează să folosească tancurile Challenger 2, cel puțin până în anul 2035. Ca parte a acestei intenţii, încă din anul 2013, Ministerul britanic al Apărării a făcut demersuri pentru începerea lucrărilor de modernizare a acestor tancuri, atribuind această sarcină companiei britanice BAE Systems și concernului german Rheinmetall, scrie Military Leak.

Ministerul britanic al Apărării a acordat, la 22 decembrie 2016, contracte separate în valoare de 23 de milioane de lire sterline către BAE Systems și Rheinmetall Land Systeme pentru faza de evaluare a programului de modernizare a tancurilor Challenger 2.

În toamna anului 2018, BAE Systems a prezent versiunea modernizată pentru tancul Challenger 2, denumită Black Night. Pe 3 octombrie, compania BAE Systems, cea mai mare companie europeană din industria apărării, a prezentat primul prototip modernizat pentru Challenger 2 Main Battle Tank (MBT) - Black Nigh, potrivit sursei citate.

Compania a decis, după cum au precizat, la momentul respective, mai mulţi experţi în domeniul apărării, să se limiteze la modificări minore, punând accentul pe înlocuirea sistemului de control al focului și a sistemelor de comunicații. Coca, turela și motorul tancului ramând aceleaşi.

 

Pe data de 10 iulie, concernul german Rheinmetall a prezentat, în mod oficial, versiunea sa modernizată pentru tancurile Challenger 2

 

 

Din câte se pare, concernul german de armament Rheinmetall a dorit să prezinte un pachet de modernizare pentru tancurile Challenger 2, total diferit de cel al britanicilor de la BAE Systems. Astfel, Rheinmetall a propus instalarea unei turele complet noi, care să dispună de sisteme noi de control ale focului şi de mai multe tipuri de arme secundare.

Până în acest moment, nu se cunoaşte cu exactitate care dintre cele două pachete de modernizare pentru tancurile Challenger 2 va fi ales de Comandamentul forţelor terestre britanice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel