Rheinmetall a prezentat noul tun de 130 mm, proiectat pentru viitoarele tancuri Leopard (Video)

Cristian Soare |
Data publicării:

Compania Rheinmetall, cel mai important producător german de vehiculelor militare, a prezentat în premieră, în cursul zilei de astăzi, primele imagini video cu noul tun de 130 mm, care ar urma să fie instalat pe viitoarele tancuri principale de luptă.

În cursul zilei de astăzi, compania germană Rheinmetall a prezentat pe canalul său de YouTube primele imagini cu nou tun de 130 mm, precizând, totodată, că acest nou produs al companiei reprezintă o performanţă şi un salt tehnologic care va fi folosit pentru dotarea şi modernizarea  tancurilor principale de luptă (MBT).

Putem spune că Rheinmetall are, într-o oare care măsura, de ce să se mândrească cu noul tun de 130 mm, deoarece acest vine la pachet cu un sistem automat de încărcare, cântăreşte aproximativ trei tone şi are o lungime de 6,63 metri. Totodată, Rheinmetall dezvoltă şi muniție corespunzătoare pentru tunul de 130 mm.

După cum precizează şi publicaţia Defence Blog, atât tunul de 130 mm cât şi sistemul automat de încărcare au fost gândite să fie compatibile cu proiectul viitorului tanc principal de luptă franco-german (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System, MGCS), dar mai ales să corespundă cerinţelor programului de modernizare pentru toate tancurile Leopard 2.

 

Rheinmetall a primit bani de la Armata germană pentru modernizarea a 101 tancuri Leopard 2 la standardul 2A7V


În primăvara trecută, compania germană Rheinmetall anunţa că va moderniza o parte din flota tancurilor principale de luptă Leopard a Bundeswehr.

La momentul respectiv, ministerul german al Apărării din anunța că parlamentul german a aprobat două proiecte în valoare totală de 484 de milioane de dolari (428 de milioane de euro) pentru creşterea şi îmbunătăţirea capacităților Bundeswehr-ului. Ca parte a acestor contracte 101 de tancuri Leopard 2, variantele A6M A2 și A6 trebuie să fie aduse la standardul Leopard 2 A7V. 

Leopard 2A7V este cea mai nouă versiune a tancului principal de luptă (MBT) din familia Leopard 2, care a fost prezentată în iunie 2016, la Eurosatory, expoziția internațională de apărare care a avut loc la Paris, Franța. Primele tancuri Leopard 2 A7V modernizate ar urma să ajungă în dotarea Bundeswehr începând cu acest an. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel