"Retorica nucleară rusă este o dovadă de iresponsabilitate" - purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Foto: Rachetă care face parte din arsenalul strategic al Federației Ruse / Sursă: ministerul rus al apărării
Foto: Rachetă care face parte din arsenalul strategic al Federației Ruse / Sursă: ministerul rus al apărării

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat în timpul unei ședințe organizate pe 4 martie că "retorica nucleară rusă este o dovadă de iresponsabilitate". Miller a făcut această precizare în timp ce răspundea la întrebările jurnaliștilor cu privire la recentele amenințări pe care Rusia le-a făcut cu privire la disponibilitatea de a utiliza arme nucleare tactice.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a declarat că, dacă puterile occidentale își trimit trupele în Ucraina, se va declanșa un război nuclear. Comentând acest lucru, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că nicio putere nucleară nu ar trebui să-și permită o astfel de retorică.

"În primul rând, retorica pe care am văzut-o în trecut este iresponsabilă și nepotrivită pentru o putere nucleară. Și este, de asemenea, neconformă cu modul în care orice putere nucleară ar trebui să vorbească public despre utilizarea unor astfel de arme", a declarat Miller reporterilor.

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA a reiterat, de asemenea, că Washingtonul nu intenționează să își trimită militarii în Ucraina. De asemenea, el nu vede niciun motiv pentru că Statele Unite să-şi schimbe poziția în privinţa utilizării armelor nucleare.

,,Nu vedem încă niciun motiv pentru a ne schimba poziția nucleară. Și aș dori doar să subliniez, așa cum am mai făcut-o și înainte, că președintele (Biden) a spus foarte clar că nu ne vom trimite militarii pe câmpul de luptă din Ucraina", a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Anterior, Business Insider a calificat ultimele declarații făcute de Vladimir Putin cu privire la utilizarea armelor nucleare drept "una dintre cele mai explicite amenințări" la adresa Occidentului din partea președintelui rus de la invazia din Ucraina.

Retorica Kremlinului a fost un răspuns la declaraţiile președintelui Franţei, Emmanuel Macron, care a afirmat că este posibil să trimită trupe terestre pentru a ajuta Kievul.

Unii observatori au subliniat că retorica președintelui rus ar fi putut fi influențată de situația de pe linia frontului din Ucraina, unde trupele rusești au preluat în unele zone inițiativa și obțin unele câștiguri teritoriale, precum și de declarațiile recente ale liderilor europeni care au subliniat că Rusia "nu trebuie să câștige războiul".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel