Reuşită pentru industria cehă de apărare: Germanii de la KNDS, dispuşi să producă tancul Leopard 2A8 în Cehia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Tancul de lupta principal Leopard 2A8 va fi echipat cu sistemul de protecție activă Trophy, la fel ca și Leopard 2A7A1 prezentat aici. SursaFoto: EuroTrophy.
Tancul de lupta principal Leopard 2A8 va fi echipat cu sistemul de protecție activă Trophy, la fel ca și Leopard 2A7A1 prezentat aici. SursaFoto: EuroTrophy.

Compania cehă Excalibur Army se află în discuții cu consortiul KNDS Deutschland, cunoscută anterior sub numele de Krauss-Maffei Wegmann, în vederea fabricării în comun a tancurilor Leopard 2A8. Această informație a apărut pentru prima dată pe 18 aprilie în ziarul ceh Echo24. 

Praga se arată foarte interesată să achiziționeze 76 de tancuri Leopard 2A8. Planurile guvernului și ale armatei subliniază că aceste tancuri ar trebui să ajungă pe teritoriul ceh între 2027 și 2030. Interesul Republicii Cehe pentru Leopard 2A8 a fost confirmat inițial în luna noiembrie a anului trecut. 

Se pare că intențiile Republicii Cehe implică nu doar asumarea unui rol semnificativ în producția tancurilor ''Leopard 2A8CZ'', ci o implicare serioasă din partea industriei naţionale de apărare - să-şi lase amprenta asupra serie Leopard 2.

Surse locale sugerează că producătorul ceh de armament Excalibur Army este pregătită să înființeze o nouă linie de producție dedicată montării de turele pe tancurile Leopard 2.

Alte companii cehe, inclusiv PBS și Ray Service, și-au exprimat, de asemenea, interesul pentru a lua parte la acest program militar. Locația propusă pentru această fabrică de producție de tancuri este Sternberg, situată în regiunea Olomouc din Cehia.

În prezent, aceste companii sunt deja implicate în producția de vehicule de luptă pentru infanterie Lynx, în colaborare cu un alt gigant german din industria de apărare, compania Rheinmetall.

Purtătorul de cuvânt al Czechoslovak Group, Andrej Cirtek, a confirmat că societatea este pregătită să participe la proiect, dar negocierile intense cu consorţiul Krauss-Maffei Wegmann sunt încă în curs de desfășurare.

Dacă vor reuși să se alăture proiectului, întreprinderile cehe vor lua parte la producția a 77 de tancuri pentru forțele armate ale țării lor și a sute de alte vehicule cerute deja pe piaţa europeană.

Producția următoarei generații de tancuri Leopard 2A8 nu va începe mai devreme de 2026, iar primele unități vor fi livrate clienților începând cu anul 2027. Se preconizează că volumul total al comenzilor pentru Germania, Republica Cehă, Lituania, Estonia, Norvegia, Suedia, Italia și Spania va dura până la sfârșitul deceniului următor.

Extinderea rapidă a capacității de producție pentru a satisface cererea "explozivă" de Leopard 2 la nivel european, după începerea invaziei rusești, reprezintă o provocare pentru Krauss-Maffei Wegmann.

În prezent, KMW produce trei până la patru Leopard 2A7 pe lună, ca parte a comenzilor prevăzute în contractele încheiate cu Ungaria și Qatar. Compania intenționează să crească producția la 20 de tancuri pe lună.

Implicarea puternicei industrii cehe în calitate de contractor ar trebui să fie o soluție bună pentru această problemă și să ajute gigantul german să revină la capacitatea de producţie pe care o avea în timpul Războiului Rece.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel