Regina Elisabeta a II-a muțumește serviciului MI5

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Regina Elisabeta a II-a, în vizită la MI5. Sursă foto: MI5
Regina Elisabeta a II-a, în vizită la MI5. Sursă foto: MI5

Regina Elisabeta a II-a a vizitat sediul central al serviciului britanic de contraspionaj şi securitate internă cunoscut ca MI5. Suverana le-a mulţumit agenţilor pentru apărarea pe care o asigură Regatului Unit.

''Aş dori să folosesc vizita mea de astăzi aici ca o ocazie de a vă mulţumi tuturor pentru munca dumneavoastră neobosită pentru menţinerea siguranţei ţării noastre. Aţi demonstrat întotdeauna cel mai înalt angajament faţă de mottoul dumneavoastră - Regnum Defende (Apăraţi Regatul - n. red.). Specificiului muncii dumneavoastră nu este apreciată public. De aceea, în numele ţării, vă spun tuturor: mulţumesc'', a spus regina, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

MI5 a fost înfiinţat în 1909 pentru a contracara spionajul german înaintea primului război mondial. Misiunea sa este protecţia securităţii naţionale, iar în prezent principala îndatorire este contraterorismul internaţional. Serviciul are însă şi atribuţii de contraspionaj.

Regina Elisabeta a II-a a declarat că a admirat întotdeauna ''hotărârea remarcabilă'' cu care îşi îndeplineşte rolul serviciul de informaţii. ''Vor exista fără îndoială şi pe viitor ameninţări şi provocări semnificative, dar la fiecare vizită la MI5 am fost impresionată de modul în care v-aţi adaptat la ameninţările în continuă schimbare la adresa naţiunii noastre'', a adăugat ea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel