Războiul din Siria: Turcia a trimis în Idlib un convoi militar format din 150 de vehicule

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia a trimis noi întăriri militare către punctele sale de observaţie din provincia siriană Idleb, în care forţele regimului sirian al lui Bashar al-Assad înaintează în pofida unor puneri în gardă repetate şi unui ultimatum al Ankarei, relatează AFP.

Un convoi de 150 de vehicule militare care transportau echipament şi trupe a trecut frontiera turco-siriană către Idleb, unde Ankara trimite întăriri de mai multe zile, potrivit agenţiei de presă de stat Anadolu.

Această trimitere de întăriri intervine în timp ce trupe siriene guvernamentale par să fie pe cale de a cuceri oraşul Saraqeb în estul provinciei Idleb.

La Ankara, o sursă în domeniul securităţii afirmă că posturile de observaţie turce din sectorul Saraqeb sunt "în măsură să se apere", în cazul unui atac din partea regimului al-Assad, potrivit news.ro.

Turcia dispune de 12 posturi de observaţie în provincia Idleb, în baza unui acord cu Rusia, susţinătoarea regimului de la Damasc.

Trei dintre aceste posturi, situate în sud-estul provinciei, se află în prezent în sectoare asupra cărora forţe ale regimului al-Assad au preluat controlul, în urma unor înaintări recente, potrivit unor surse turce din domeniul securităţii.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) dezvăluia miercuri că militarii turci staţionaţi într-un post de observaţie situat la nord de Saraqeb au bombardat cu artileria forţe ale regimului sirian, încercând să le oprească înaintarea.

"Forţele turce din acest sector iau şi vor lua toate măsurile necesare" pentru a se apăra, a declarat sursa turcă, fără să confirme în mod direct incidentul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel