Război Ucraina. Rusia încearcă să racoleze militari ucraineni cu ajutorul FSB

Tudor Curtifan |
Data publicării:
fortele special din Ucraina
fortele special din Ucraina

Departamentul de contraspionaj al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a detectat numeroase încercări de racolare a unor militari ucraineni de către serviciile secrete ruseşti şi de către aşa-numitul 'Minister pentru securitatea statului' din autoproclamata republică Doneţk (estul Ucrainei), structură subordonată de asemenea Moscovei, prin intermediul profilurilor de femei din reţelele sociale, a declarat serviciul de presă al SBU, citat de agenţia de presă ucraineană Liga.

Într-un comunicat de presă, SBU a dezvăluit marţi seara că agenţi ai săi au reuşit să deconspire modul în care a fost abordat de FSB comandantul unei unităţi ucrainene aflate în zona de conflict din Donbas în vederea racolării.

 

Rușii încearcă racolarea militarilor ucraineni

 

'S-a stabilit că printr-o reţea de socializare, controlată de serviciile secrete ruseşti, sub profilul unei femei s-a stabilit un contact cu militarul ucrainean. Pe măsura evoluţiei relaţiei lor virtuale, presupusa tânără a aflat despre serviciul său în cadrul armatei ucrainene. După aceea, ea a încercat să obţină informaţii cu caracter militar şi socio-politic' de la acesta, se menţionează în comunicatul SBU.

Ulterior, FSB i-a propus militarului ucrainean - a cărui funcţie exactă nu este menţionată - să livreze informaţii pentru bani. Acestuia i-a fost promisă posibilitatea de a pleca în Rusia, unde i s-ar oferi o locuinţă, conform textului citat. Militarul ucrainean a raportat despre toate acestea serviciului de spionaj al Ucrainei.

În acest context, SBU atenţionează că acei cetăţeni care comunică de bună voie autorităţilor despre faptul că s-a încercat racolarea lor şi în cazul în care nu au comis fapte care contravin legii şi intereselor statului ucrainean, sunt exoneraţi de răspundere.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel