Raytheon prezintă un nou tip de interceptor care ar putea distruge rachetele anti-navă chinezești

Eduard Pascu / 23 iul 2019 / 19:29

Producătorul de rachete Tomahawk, Raytheon Co, a prezentat un video care arată capacitățile noilor tehnologii de autoapărare în ceea ce privește rachetele moderne anti-navă.

Într-un video de prezentare lansat de Raytheon arată că noul interceptor, dezvoltat în colaborare cu DARPA, ar putea elimina mai multe valuri de rachete inamice și alte amenințări, inclusiv rachetele moderne fabricate de chinezi.

Video-ul arată lovituri ghidate care pot opri rachetele anti-navă care fost lansate din aeronave, submarine, fregate și bombardiere inclusiv de pe cel chinezesc H-6.

Site-ul companiei a declarat ca interceptorul numit Multi-Azimuth Defense Fast Intercept sau MAD-FIRES este capabil să înfrunte amenințările cu rachete de croazieră, rachetele anti-nave, vehiculele aeriene fără pilot, precum și alte amenințări lansate toate în același timp.

De asemenea, compania Raytheon a testat cu succes un nou motor de rachetă pentru MAD-FIRES de la DARPA.

"Marina solicită capabilități de ultimă oră care pot elimina rapid obiectivele iar compania Raytheon va livra acest interceptor pentru programul MAD-FIRES", a declarat Dr. Thomas Bussing, vicepreședinte Raytheon al Diviziei Sisteme Avansate de Rachete. "Acest test arată că Raytheon este pe drumul cel bun pentru a oferi o tehnologie accesibilă și avansată pentru flota SUA".

În câmpul de luptă, acest sistem va combina viteza, focul rapid și raza de acțiune, cu precizia rachetelor ghidate. 

Vezi și: 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy