Raytheon, contract de 551 milioane USD pentru începerea producției de sisteme Patriot pentru Bahrain

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata Statelor Unite a acordat companiei Raytheon un contract de 551 de milioane de dolari pentru a începe producția sistemelor de apărare antiaeriană și antirachetă Patrio pentru Regatul Bahrain.

Raytheon, companie americană din industria aerospațială și a apărării care produce sistemul Patriot, a confirmat încheierea contractului, care fost semnat de ambele părți la sfârșitul lunii ianuarie 2020, potrivit Defense World.

Tom Laliberty, vicepreședintele departamentului de Apărare Integrată Antiaeriană și Antirachetă în cadrul Raytheon, a declarat că Regatul Bahrain se alătură celor 16 state care dispun de sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă Patriot care protejează cetățenii, infrastructura și forțele armate de un spectru larg de amenințări.

În august 2019, Bahrain a semnat o scrisoare de intenţie și un acord de acceptare pentru achiziționarea de sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă Patriot de la Statele Unite.

Acordul a permis guvernului SUA să înceapă negocierile contractuale cu compania Raytheon, producătorul sistemului Patriot, pentru producerea sistemelor și a rachetelor.

Până în momentul de faţă nu se ştie câte sisteme Patriot a achiziţionat Regatul Bahrain, dar potrivit unor publicaţii militare de specialitate, contractul ar cuprinde în jur de 60 de rachete rachete interceptoare Patriot PAC-3 şi 36 rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel