Raport OSCE: Separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei îşi ascund obuzierele autopropulsate 2S1 Gvozdika în clădiri industriale

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzier autopropulsat 2S1 „Hvozdika” al forțelor de ocupație ale Rusiei, prezente în Donbass.
Obuzier autopropulsat 2S1 „Hvozdika” al forțelor de ocupație ale Rusiei, prezente în Donbass.

Separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei au încercat să ascundă mai multe obuziere autopropulsate 2S1 Gvozdika de 122 mm în clădirile industriale aflate pe raza satului Komisarivka din raionul Krasnodon, regiunea Luhanska, se arăta într-un raport realizat în luna noiembrie 2021 de Misiunea Specială de Monitorizare (SMM) a OSCE în Ucraina şi dat recent publicităţii de mass-media ucraineană.

Publicaţia ucraineană Militarnyi a precizat că Misiunea Specială de Monitorizare (SMM) a OSCE în Ucraina a publicat mai multe fotografii cu modul în care forțele separatiste pro-ruse, susținute de Moscova, îşi ascund sisteme de artilerie în incinta unor zone industriale din localităţile ucrainene aflate sub ocupaţie.

OSCE SMM a raportat pentru prima dată, într-un raport publicat în luna noiembrie 2021, că a observat două obuziere autopropulsate 2S1 Gvozdika de 122 mm pe care militanții pro-ruși au încercat să le ascundă în incinta unor clădiri industriale, aflate în apropierea caselor locuite din satul Komisarivka, regiunea Luhansk.

Astfel, pe 24 noiembrie, la 60 km vest de Luhansk, au fost amplasate două sisteme de artilerie autopropulsate 2S1 „Hvozdika”.

La 24 noiembrie 2021, în timpul unui zbor de observare şi culegere de informaţii, efectuat cu un UAV de mici dimensiuni, observatorii OSCE SMM au descoperit sisteme de artilerie 2S1 Gvozdika ascunse în incinta unui siloz.

Anterior, în luna octombrie a anului trecut, într-un alt raport al OSCE se preciza că forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa, iar mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane acuperite cu prelată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel