Rachete ghidate antitanc "Kornet" pentru baza rusa din Tadjikistan

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Rusia îşi consolidează baza sa militară din Tadjikistan cu rachete ghidate antitanc de tip "Kornet", a relatat marţi agenţia de presă rusă Interfax, citând comandamentul Districtului militar Central, pe fondul instabilităţii din Afganistanul vecin, potrivit Reuters.

"Un lot de rachete ghidate antitanc de tip Kornet a intrat în serviciu în cadrul unităţii de artilerie de la Baza nr.201 rusă din Tadjikistan", a anunţat biroul de presă al Districtului militar Central, citat de agenţia de presă oficială rusă TASS.

Rachetele "Kornet" sunt destinate să distrugă tehnică blindată, ţinte aeriene, inclusiv elicopterele şi drone. Acest tip de rachetă, cu rază maximă de acţiune de 5,5 km şi minimă de 100 m, este dirijat spre ţintă de un fascicul laser.

Baza nr.201 rusă din Tadjikistan - una dintre cele mai mari facilităţi ruse în străinătate - compusă din unităţi motorizate, de tancuri, artilerie, recunoaştere, apărare antiaeriană şi antichimică - este desfăşurată în două oraşe ale acestei republici din Asia Centrală- capitala tadjikă Duşanbe şi Bohtar.

Recent, în regiune a avut loc un amplu exerciţiu ruso-tadjiko-uzbek la care au participat peste 1.000 de militari ruşi.

Moscova a promis sprijin, în special în livrări de arme, Tadjikistanului, care face parte din Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), o alianţă militară regională condusă de Rusia, în cazul revărsării violenţelor din Afganistan peste graniţa tadjikă, potrivit presei ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel