Rachete balistice nord-coreene. Japonia, decizie privind nivelul de alertă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
kim jong un
kim jong un

Japonia şi-a redus nivelul de alertă împotriva lansărilor de rachete balistice nord-coreene, în contextul diminuării tensiunilor după summitul din 12 iunie între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, au declarat luni surse guvernamentale de la Tokyo, citate de agenţia Kyodo.

În urma acestei decizii, navele Aegis ale marinei militare japoneze, echipate cu interceptoare Standard Missile-3, nu vor mai rămâne în Marea Japoniei, au afirmat sursele.

Navele vor rămâne totuşi pregătite să intercepteze rachete în circa 24 de ore în cazul detectării unor semnale privind un posibil atac.

Totodată, guvernul menţine în vigoare ordinul emis în 2016 către Forţele de Autoapărare de a doborî orice proiectil care se îndreaptă spre teritoriul Japoniei.

Situaţia de securitate s-a schimbat dramatic faţă de anul trecut, când Phenianul a lansat în jur de 20 de rachete balistice, din care două au survolat teritoriul Japoniei, şi a detonat cea mai puternică armă nucleară a sa de până acum.

'Nu ne mai aflăm într-o situaţie de securitate severă în care nu ştim când vor zbura rachete spre Japonia', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga, într-o conferinţă de presă la 13 iunie, la o zi după summitul între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump.

Guvernul japonez a anunţat deja anularea exerciţiilor de evacuare prevăzute pentru a pregăti populaţiei în cazul lansării de rachete de către Coreea de Nord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel