Quick Response 2018, exercițiu de amploare în Bosnia. România, prezentă

Darius Muresan / 03 sep 2018 / 21:29

Exerciţiul militar de menţinere a păcii Quick Response 2018, sub comanda EUFOR, a început luni la Sarajevo cu o paradă la cartierul general al forţei europene din Bosnia-Herţegovina, relatează Xinhua. 

Generalul-maior Martin Dorfer, comandantul EUFOR, a subliniat că exerciţiul Quick Response de anul acesta este cel mai mare de până acum. 

Până vineri, EUFOR îşi va testa capacitatea de a mobiliza forţele de rezervă într-o situaţie de ameninţare potenţială de securitate. Efectivele implicate provin din Austria, Bulgaria, Italia, Regatul Unit, România şi din batalionul tactic de rezervă al forţei NATO din Kosovo. 

În total, la exerciţii participă 1000 de militari din opt ţări, inclusiv Bosnia-Herţegovina, ceea ce potrivit generalului Dorfer "demonstrează că suntem uniţi cu toţii de obiectivul primordial de a fi pregătiţi pentru asigurarea unui mediu sigur şi securizat". 

Ministrul de externe al ţării gazdă, Marina Pendes, a afirmat că exerciţiul militar va oferi instrumente utile în vederea aderării la Uniunea Europeană şi NATO.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy