Qatar cumpără o gamă largă de arme din Rusia. Discuţii în curs despre cumpărarea de rachete S-400

Cristian Soare |
Data publicării:
Nurmakhmad Kholov
Nurmakhmad Kholov

Qatarul, care a negociat deja achiziționarea puștilor Kalașnikov, a lansatoarelor de grenade și a rachetelor antitanc din Rusia, poartă, de asemenea, discuții pentru achiziționarea sisteme S-400 de ultimă generație, se arată într-o declaraţie a ambasadorul rus din Qatar.

Potrivit lui Nurmakhmad Kholov, ambasadorul Rusiei în Qatar, ţară aflată în prezent în conflict cu vecinii din Golf, este așteptat să preia o livrare de arme convenționale rusești, inclusiv puști AK, lansatoare de grenade, mitraliere și rachete antitanc Kornet către Doha.

Interesul națiunii arabe pentru cumpărarea de arme rusești se extinde dincolo de simple arme de foc, Kholov a declarat agenției de știri TASS: „ În ceea ce privește sistemele de apărare aeriană S-400, unele discuții sunt în curs de desfășurare cu privire la acestă problemă, cu toate că nu există nici un rezultat specific până în prezent.“ Fără a intra în detalii ,ambasadorul rus a reiterat faptul că Qatarul "par a fi dispus" să achiziționeze S-400.

La începutul acestui an, Ambasadorul Qatarului în Rusia, Fahad bin Mohammed Al-Attiyah a confirmat că negocierile dintre Doha şi Moscova pentru achiziționarea sistemului S-400S au fost „într-un stadiu avansat.“

În acel moment, diplomatul a spus că în octombrie 2017 a fost semnat un pact de cooperare militară Rusia-Qatar , care a oferit țării sale posibilitatea de a achiziționa tehnologie de ultimă generație, pregătirea trupelor militare, și legături mai strânse cu serviciile secrete ruseşti. 

Între timp, discuțiile privind achiziționarea sistemelor S-400 au determinat Arabia Saudită să emită o avertizare către Qatar. Astfel, dacă afacerea va merge mai departe, "regatul [saudit] ar fi gata să ia toate măsurile necesare pentru a elimina acest sistem de apărare, inclusiv acțiunea militară", a declarat regele Saudită Salman într-o scrisoare către președintele francez Emmanuel Macron.

Ministrul de externe al Qatarului a respins ulterior raportul, spunând că Riyadh nu este în măsură să dicteze nimic ţării sale. "Achiziționarea oricărui echipament militar este o decizie suverană pe care nici o țară nu are nimic de-a face", a declarat Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel