Qatar a instalat un sistem de rachete Patriot pentru a se apăra de un posibilul atac iranian

S.I. Catalin |
Data publicării:

Mass-media din Orientul Mijlociu a informat că un sisteme american de apărare anti-aeriană și anti-rachetă Patriot a fost dislocat pentru prima dată în Qatar, informează BulgarianMilitary şi Janes.

Este de menționat că vorbim despre amplasarea unui radar AN / MPQ-65 și a patru lansatoare ale sistemului de apărare anti-rachetă Patriot, la sud-vest de baza aeriană americană Al Udeid, situată în apropiere de Doha.

Se precizează că decizia de implementare a sistemului Patriot în această zonă a fost luată anul trecut. Și după cunoscutele evenimente ale atacului cu dronele asupra unor rafinării din Arabia Saudită, s-a decis accelerarea procesului de dislocare a sistemului Patriot in Qatar.

Potrivit declarațiilor oficiale, sistemul American Patriot, care a apărut lângă Al Udeid, va proteja capitala țării, Doha, de „posibile atacuri cu rachete şi vehicule aeriene fără pilot din partea Iranului."

În plus, se precizează că sistemul Patriot va fi dislocat în Qatar şi din cauza faptului că în anul 2022, Campionatul Mondial de Fotbal ar urma să aibă loc în această țară. Este planificat ca sistemele americane Patriot să asigure securitatea spaţiul aerian al Qatarului de eventualele atacuri.

Sistemul Patriot de la Raytheon protejează împotriva unei game extinse de ameninţări aeriene ce include aeronave, rachete balistice tactice, rachete de croazieră şi vehicule aeriene autonome.

Sistemul de Apărare Integrată Antiaeriană și Anti-rachetă Patriot a fost priectat şi gândit să poată primi îmbunătățiri continue. Aceste angajamente au fost posibile, deoarece Patriot este construit pe o fundație de peste 3.000 de teste la sol și peste 1.400 de teste de zbor.

Patriot a fost folosit cu succes de mai mult de 250 de ori în luptă pentru a apăra forțele aliate și populațiile civile împotriva aeronavelor ostile, drone și rachete balistice tactice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel