Putin a semnat decretul privind campania de încorporări de primăvară: 147.000 de recruți vor fi luați în armată

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 30.03.2023, că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat decretul privind încorporarea cetățenilor pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu. “În perioada 01 aprilie - 15 iulie 2023, 147.000 de cetățeni ai Federației Ruse cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, care nu se află în rezervă și nu sunt supuși conscripției, vor fi încorporați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu”, se arată în decret.

 

Documentul prevede, de asemenea, eliberarea din serviciul militar a soldaților, marinarilor, sergenților și maiștrilor al căror termen de îndeplinire a serviciului a expirat.

Guvernul Federației Ruse, autoritățile regionale și comisiile de recrutare sunt împuternicite să asigure implementarea tuturor activităților necesare în cadrul campaniei de încorporare.

În prezent, se află în proces de aprobare un proiect de lege prin care se mărește treptat vârsta pentru încorporare până la 21 de ani. Totodată, Andrey Kartapolov, șeful Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, a explicat că, în anul 2023, campanile de încorporări de primăvară și de toamnă vor avea loc conform regulilor anterioare.

Ulterior, conform inițiativei luate în considerare în Duma de Stat, vârsta de încorporare în 2024 va fi de la 19 la 30 de ani, în 2025 - de la 20 la 30 de ani, iar în 2026 - de la 21 la 30 de ani. De asemenea, documentul prevede posibilitatea ca cei care doresc să poată intra în serviciul militar de la vârsta de 18 ani, în pofida creșterii vârstei de încorporare.

În ultimii ani, în medie, fiecare campanie de încorporare din Federația Rusă a inclus aproximativ 130.000 de recruți. Astfel, în primăvara trecută au fost incorporate 134.500 de persoane, iar în toamnă 120.000 de cetățeni.

Comentariu: Trebuie precizat faptul că încorporarea militarilor pentru îndeplinirea serviciului militar obligatoriu în Federația Rusă nu are legătură cu conflictul din Ucraina. În baza unei decizii a conducerii statului, la operațiile militară participă numai militari profesioniști: ofițeri, subofițeri și militari angajați pe bază de contract.

În același timp, reprezentanții militari ruși au anunțat că, deocamdată, recruții nu vor fi trimiși să efectueze stagiul militar pe teritoriile "noilor subiecți" ai Federației Ruse (Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk, Regiunea Zaporojie și Regiunea Herson).

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel