Provocări în Marea Neagră: Un Su-24 rus efectuează o trece joasă pe lângă distrugătorul american USS Donald Cook (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandamentul Flotei a 6-a americane din Europa şi Africa au distribuit, duminică seara, un video prin care o aeronavă SU-24 face o trecere joasă în apropierea distrugătorului USS Donald Cook. Astfel de acțiuni ale rușilor au avut loc și în 2016 când, același distrugător USS Donald Cook (DDG 75) a fost survolat la joasă altitudine și cu manevre agresive de avioanele Flotei Mării Negre.

Ieri SUA au dat publicității imagini video cu un Su-24 al Flotei Mării Negre a executat mai multe treceri la joasă înălțime în apropierea navelor americane care se află în Marea Neagră. Nu este pentru prima dată când piloții ruși efectuează astfel de acțiuni de intimidare și de provocare a militarilor americani. 

Marina americană are în prezent în Marea Neagră trei nave de luptă: două distrugătoare şi un vas de alimentare.

Distrugătoarele USS Porter (DDG-78) şi USS Donald Cook (DDG 75), împreună cu nava de alimentare USNS Laramie (T-AO-203) vor participa la misiuni şi exerciţii alături de marinari aliaţi şi parteneri, au anunţat autorităţile americane.

Navele fac parte din Flota a 6-a americană, care are comandamentul la Napoli, în Italia.

Zilele trecute, propaganda rusă a anunțat că un complex de sisteme mobile anti-navă şi de apărare costieră Bastion al Flotei Ruse de la Marea Neagră a fost pus în mişcare către o zonă de coastă din Peninsula Crimeea, în cadrul unui exercițiu militar desfășurat pe fondul prezenței distrugătorului american Donald Cook în Marea Neagră.

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat, pe 23.01.2021, că Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a început monitorizarea distrugătorului american Donald Cook, după intrarea navei în Marea Neagră.

“Forțe și mijloace aparținând FRMN au trecut la monitorizarea acțiunilor distrugătorului Donald Cook al Forțelor Navale ale SUA, care, în seara zilei de 23 ianuarie, a intrat în acvatoriul Mării Negre”, se arată în comunicatul de presă al centrului.

Potrivit Convenției de la Montreux, navele de luptă ale statelor neriverane pot rămâne neîntrerupt în Marea Neagră cel mult 21 de zile.

Imaginile date publicității pe Twitter, de Comandamentul Flotei a 6-a americane din Europa şi Africa, cu provocările piloților ruși care au avut loc în duminică:

 

 

 

Imagini de la incidentul din 2016:

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel